HABER MERKEZİ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ve Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde “Üniversiteler Arası Basketbol Erkekler 2’nci Lig Turnuvası” yapıldı.

Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuva öncesi açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız spora ve sporcuya önem veren bir üniversite olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesine birçok spor tesisi kazandırdıklarını aktaran Yıldız, “Öğrencilerimizin çeşitli spor etkinliklerine katılımlarını sağlamak, üniversitemiz ev sahipliğinde spor müsabakaları düzenlemek, üniversitemiz spor kulübü ve sporla ilgili öğrenci topluluklarımızı desteklemek gibi konularda yönetim olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız” dedi.

Hedeflerinin bu tür organizasyonların sayısını artırmak olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bugün 8 üniversite, 120 sporcu ve 16 antrenörün katılımıyla 5 gün sürecek bir turnuvanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Daha önce de buna benzer organizasyonları düzenlemiştik. Hedefimiz bu tür faaliyetlerin sayısını artırmak. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spor alanlarına çekmek, ülkemiz sporunun geleceğine katkı sunmak için bu tür organizasyonları destekleyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Turnuvanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Centilmence bir etkinlik olacağını biliyorum. Çeşitli üniversitelerden gelen sporcu kardeşlerimi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi olmak üzere 8 üniversiteye katılıyor.