SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi sürecinde her ne kadar yeni normalle birlikte dışarı çıksada hareket açısından kısıtlı bir dönem geçiriliyor, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte iyice hareketsiz kalmaya başladığımız bu süreçte sağlık için spor yapmak daha da önemlki bir hale geliyor.

Mart ayından itibaren ülkemizde görülen covid-19 salgınında sokağa çıkma kısıtlamaları ile vatandaş evlerinde uzun bir süre hareketsiz kaldı ve sonrasında tedbirlerle birlikte kısıtlamalarda kaldırıldı. Ancak salgın yüzünden yinede birçok kişi tedirgin olduğundan dolayı gerektiği kadar hareket edip spor yapamadı.

Şuan itibariyle havalarında soğuması vatandaşı daha fazla evlerinde tutmaya başlarken sağlıklı bir vücut için spor yapmak daha da önem kazandı. Özellikle spor salonlarında alınan tedbirler ve rutin dezenfekte işlemleri ile beraber rahat bir şekilde belirli kurallar çerçevesinde spor yapmak gerekiyor.

Vücut için olduğu kadar spor yapmak zihinsel olarakta fayda sağlıyor, bu nedenle sağlığımız için gereken hassasiyeti gösterip spor yapmayı ihmal etmemek gerekiyor.