Mehmet TIRPAN

İl Genel :MeclisiGençlik Spor Komisyonu Başkanı Osman Budak, Gemerek ilçesi Çepni beldesinde spor salonu ihtiyaç olduğunun gözlendiğini, beldenin ihtiyacını karşılayacak bir spor salonu projesinin hazırlanarak 2018 yılı yatırım programına alınmasını istedi.

Çepni Beldesinde yaptıkları incelemeler hakkında bilgi veren Budak, “Gemerek İlçesi Çepni Beldesi bin 421 nüfusa sahip olup, 2 adet okul bulunmaktadır, İlk ve orta kısımda 130 öğrenci Şehit İlker Uçar İlköğretim okulunda eğitim görmektedir. Lisede ise 35 öğrenci eğitim görmektedir” dedi.

Öğrencilerin spor yapabileceği tek bir yerin olduğunu o alanında yetersiz olduğuna dikkat çeken Budak: “Öğrencilerimizin spor yapabilecekleri bir alan beldemizde sadece okul bahçesinde bulunan voleybol sahasından ibaret olup sağlıksız ve standartlara uymayan bir saha var.

Çepni Beldemizdeki öğrencilerimizin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, aynı zamanda belde halkının da sporun yanında çeşitli etkinlikler düzenleyebilmesi, iklim şartlarından dolayı açık alanda yapılamayan resmi bayram törenleri ve toplantıların yapılabileceği kapalı spor salonuna beldemizin ihtiyacının vardır.  Böyle bir salon için de Şehit İlker Uçar Çepni İlköğretim okulunun bahçesinin komisyonumuzca uygun olduğu görülse de idaremiz teknik elemanlarının inceleme yaparak, beldenin ihtiyaçlarım karşılayacak bir projenin belirlenip 2018 yılı yatırım programında değerlendirilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.Gereği için raporumuzun İl Özel İdaresine gönderilmesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.