SEYİT ÖMER YILDIZ

Covid-19 salgını nedeniyle tedbir amaçlı faaliyetlerine ara verilen spor salonlarıda yeni kurallarla birlikte yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan spor salonu işletmecisi Aslan Turan; “ Malum bu korona virüs sürecinde en çok etkilenen sektörlerden biride spor salonları oldu. Pandemi sürecinde ilk kapatılan iş yerleri bizler olduk ve diğer spor salonu işletmecisi arkadaşlarımızla birlikte dört gözle salonların açılmasını bekliyoruz” dedi.

AÇILIŞ 1 HAZİRAN AMA SARKMA DURUMU SÖZ KONUSU

Spor salonlarının 1 haziran’da açılmasını bekliyoruz diyen Turan; “ 1 Haziran’da hizmet verecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapacağını duyduk 15 -20 Haziran tarihleri arasına sarkma durumu varmış. Biz yinede salonlarımızı hazırlama tüm hızımızla devam ediyoruz, çünkü ülke olarak bu pandemi karşısında şuana kadar iyi bir sınav vermişken tekrarlamasını istemeyiz”ifadelerini kullandı.

SPOR SALONLARINDA YENİ TEDBİRLER ALINDI

Spor salonlarının açılmasıyla birlikte yeni tedbirlerinde beraberinde geldiğinin altını çizen Aslan Turan; “ Salonlarda artık saatlik periyotlarda randevu ile çalışma sistemine geçeceğiz, metrekareye 1 kişi düşecek şekilde gruplarımızı alacağız o grup antrenmanını bitirdikten sonra sisleme cihazlarımızla tüm salonu dezenfekte edip 10 dakika havalandırma yaptıktan sonra ikinci grubumuzu alacağız. Tabi salonlara gelen üyelerimizde eldiven, havlu, ayakkabı, maske zorunluluğu olacak. Girişlerde üyelerimizin ateş ölçümleri yapılacak. Yine soyunma odalarına da birer kişi olarak alacağız” açıklamalarında bulundu.

SALON ÜCRETLERİNDE BİR MİKTAR ARTIŞ OLACAK

Spor salonlarında almış olduğumuz tedbirler açıkçası bizlere bir maddi harcamayıda beraberinde getirdi diyen Turan; “ Alınan tedbirler ve cihazlarla şuan ayrıca bir harcama içerisine girdik ancak bu maliyetleri ben kendi spor salonlarımda üyelerimize yansıtmayı düşünmüyorum. Ancak üye sayısında aşırı bir düşüş olursa bir miktar artış yapmayı düşünüyoruz,ancak bu süre zarfında insanlar evlerinde hareketsiz kaldı üzerine birde ramazan ayını geride bıraktık insanlar sürekli yemek,tatlı yiyerek kilo aldı ve bu anlamda da insanların spor yapma ihyiyaçları oluştu”dedi.

KORONA VİRÜS ASLINDA SPORUN ÖNEMİNİ AŞILADI

Korona virüsün ülkemizde de görülmeye başlamasıyla insanlar aslında sporun gerçekten ne kadar ciddi bir gereklilik olduğunun bilincine vardı diyen Aslan Turan; “ Yaşanan bu pandemi sürecinde biliyorsunuz bağışıklık sistemimizin güçlü olması çok önemli bir etkendi ve insanlar aslında spor yapmanın gerçekten bir yaşam biçimi olmasını gerektiğinin,sağlıklı kalabilmenin ne kadar önemli olduğunun, sporun sadece mevsimler olarak yaz aylarına girerken yapılması gereken bir aktivite olmadığını anladılar. Bu yüzden de bence insanlar spora ve spor salonlarına eskisinden daha çok ilgi gösterecekler ve sağlıklarını korumak içinde ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum”diyerek açıklamasını sonlandırdı.