Türkiye Atletizm Federasyonu temsilcileri Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, atletizm sporunun gelişmesine katkı sunmak için çok önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Dünya genelinde 196 ülkede “Çocuk Atletizmi Projesi’nin yaygınlaşmasını hedefleyen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Sivas’ta da eğitim programı düzenledi. Bu kapsamda ilimize gelen Türkiye Çocuk Atletizm Koordinatörü Necdet Ayaz ve beraberindeki heyet Vali Davut Gül’ü ziyaret etti.

Ziyarette atletizm milli takım antrenörü Şenol Özdemir, eski milli atletler İsmail Akçay, Mehmet Tümkan, Veli Ballı,  Prof. Dr. Perican Bayar, Gazeteci Nezir Ünal, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fahrettin Sağlam ile Sivas Atletizm İl Temsilcisi Kemal Çağlayan’da hazır bulundu.

Proje hakkında Vali Gül’e bilgi veren Türkiye Çocuk Atletizm Koordinatörü Necdet Ayaz Sivas’ın atletizmde başarılı bir il olduğunu söyledi. Ayaz “Bu proje Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin ülkemizin de bağlı olduğu 196 ülkede uygulamış olduğu bir projedir. Proje 7-12 yaş arası çocuklara yönelik eğlenceli atletizm ile yaptırılan bir projedir. Biz bunu şunu anlamda önemsiyoruz genç nüfusumuzla öğündüğümüz ülkemizde yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın bu proje ile önce sağlıklı bireyler olabilmesi, olduğundan emin olduğumuz yetenekli çocuklarımızın yarınlarımızın şampiyonu olabilmesine yönelik güzel bir proje olduğu için biz bu projeyi devam ettirme kararı aldık. Sivas atletizmde çok önemli başarılar elde etmiş sporcuları yetiştiren bir kenttir. Atletizmde federasyonumuzda Sivas’ı önemsemektedir.”

ÇOCUKLARI BİLGİSAYAR BAŞINDAN KALDIRMAMIZ GEREKİYOR

Projede hedef kitle olan çocukların bilgisayar başından kalkarak enerjilerini spor yoluyla atmaları için böyle bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Ayaz “Burada öncelikle üniversite öğrencileri, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri bu 2 günlük seminere katılacak. Verilen bilgiler sonrasında kendilerine bir antrenörlük sertifikası verilecek ve bu sertifika dünyada geçerliliği olan bir sertifika olacak. Çocuklara yönelik atletizm eğitimini verebilme hakkını bu kişiler elde etmiş olacak. Bu seminerin içerisine 7-12 yaş grubu çocukların da alınabilmesi onlara bu uygulamaların yaptırılması istenmektedir. Bu öğretmenlerimizin anlatmış oldukları bilgileri o çocuklara nasıl uygulanması gerektiğini de öğretecek. Hedef kitlemiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız. Biz bu çocukları bilgisayar oyunlarından arındırıp enerjilerini koşarak, oynayarak harcayabilmesi, sağlıklı bireyler olabilmesi için bunun içinde obez çocuklarda olacak hatta engelli çocuklarımızda olacak. Avrupa’da olmayan 6 yaşındaki çocuk grubunu da biz buna dahil etmemiz gerekiyor. Sloganımız “Başlamak için erken değil” Pazar günü de o çocuklarımıza bir uygulama yapacağız bunu da ilk Sivas’ta yapacağız.”

SPOR BAŞARIYI GETİRİYOR

Türkiye Çocuk Atletizm Koordinatörü Necdet Ayaz’ın ardından konuşan Vali Gül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çocuk atletizminin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan projenin önemli olduğunu söyledi. Vali Davut Gül “Öğrencilerimizin, çocuklarımızın sporla tanışmasını arzuluyoruz, spor yapmalarını arzuluyoruz. Biraz önce dediğiniz gibi bilgisayarın başından çıkmasını, evden çıkmasını ve enerjisini spor yoluyla atmasını arzuluyoruz. Bunu da atletizm en kolay yapılabilecek spor dallarından biri. Çok fazla tesisleşme gerektirmeden, çok fazla ekonomik maliyeti olmadan herkesin her yerde yapabileceği bir spor dalı. Ben ekibinizle beraber çok değerli hocalarımızla beraber Sivas’a geldiğiniz için burada bunun temellerini atmak istediğiniz için teşekkür ediyorum. Eş zamanlı olarak da hem Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak hem Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü olarak çocuklarımızın spora yönelmeleri için çalışmalarımız başlayacak. İnşallah bunların sonucunda da güzel bir sonuç alırız. İstiyoruz ki özellikle çocuklarımızın lisanslı sporcu olmaları ve bu anlamda her birinin bir spor dalında spor yapmaları, başarılı olmaları, enerjilerini spor yoluyla atmaları hem bedenen hem ruhen sağlıklı olmalarını arzuluyoruz. Bizim ailelere çocuklara böyle bir borcumuz var bunu sağlamamız gerekiyor. Bunu sağlarken de tabi atletizm federasyonunun bu işte kurumsal anlamda olması da bize ayrı bir güç verir. Ben tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

SPOR ALIŞKANLIĞINI KAZANMAMIZ GEREKİYOR

Heyet, Vali Davut Gül’ün ardından Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti. Burada konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ülkemizde spor alışkanlığının olmadığını ifade ederek “Özellikle bu ülkenin atletizm sporunun gelişmesinde çok büyük katkısı olan, atletizmin sevilmesinde emeği olan duayen sporcularımızın da burada olması ayrı bir keyif ayrı bir güzellik hepinize teşekkür ediyoruz. İnşallah Sivas’ta bu programın neticesinde kıymetli, spora ilgisi olan bu işi üst düzeyde yapmak isteyen gençlerimiz, çocuklarımız çıkar oda bu programın meyvesi olur temennisinde bulunmak istiyorum. Bu iş gönül işi spor gönül işi, sevmek lazım sizlere teşekkür ediyorum. Her alanda olduğu gibi spor bir ülkenin tanıtımında çok önemli rol oynuyor. Birçok ülkeyi biz spordaki başarıları ile tanıyoruz. İnsanlarımızın sağlıklı yaşaması için spora yönelmesi lazım sadece spor dendiğinde sadece profesyonel yapılan bir iş gibi değil her insanın spor yapması lazım. Biz bunu millet olarak alışkanlık haline getiremedik. Ülkemizin spor alanında her geçen gün imkânları artıyor. Sizin gibi gönüllüler sayesinde daha da iyi bir yere geleceğine inanıyoruz. Bu organizasyonun Sivas’ta olmasını sağlayan müdürümüze ve onun talebine cevap veren sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.