MEHMET TIRPAN

Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, gazetemizi ziyaret ederek pandemi sürecinde doğru ve tarafsız haberlere yer verip spekülasyonlara fırsat vermediğimizden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Bu süreçte halkın doğru bilgilendirilmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Demirgil, “Pandemi Covid 19 sürecinde kamuoyunu bilgilendirme konusunda üzerine düşen sorumluluk ve görevlerini hakkıyla yerine getiren yazılı ve görsel basınımıza teşekkür edelim istedik. Gerçekten gece gündüz sahayı yakından takip ettiniz. Sürekli kamuoyunu doğru bilgilendirerek spekülasyonlara fırsat vermediniz. Özverili habercilik anlayışının ile halkımızın bu süreci bilgili ve sorunsuz geçirmesine katkı sağladınız ve sağlamaya da devam ediyorsunuz. Bizde bu konuda sizlere hem teşekkür edelim hemde hayırlı işler dileyelim istedik” dedi.

Pandemi sürecinde esnafların yaşadıkları sıkıntılara da değinen Başkan Demirgil, “Salgın süreci gerçekten bütün esnafı olumsuz etkiledi. Ancak salgından en az etkilenen grup sanayi gurubu oldu diyebilirim. Özellikle küçük araçlarla ilgilenen oto sanatkarlarımız bu süreçten çok fazla etkilenmedi. Büyük araç üzerine çalışan tamircilerimiz biraz daha fazla etkilendiler. Önümüzdeki süreçte sonbaharın girmesi ile birlikte biraz daha hırpalanacağız ve yıpranacağız. Kış ve sonbahar aylarında sanayici esnafının işlerinin yüzde 50’lik kısmı düşüyordu. Bu durum kredilerimizi ödemekte bizi zorlayacak. Pandemi sürecinde alınan kredilerin ödemeleri önümüzdeki ay başlıyor. Bizim hükümetten talebimiz kredi taksitlerinin 6 ay daha faizsiz ötelenmesi noktasında. Özellikle Bağkur, SGK Primlerinin belli bir kısmının  devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Pandemi döneminde verilen kredilerden esnaf ve sanatkarımızın hemen hemen hepsi kredi kullandı. Aşırı derece sicili bozuk olanlara da kefil istenilerek yine kredi verildi. Bu konuda ilgili banka müdürlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.