MEHMET TIRPAN

Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen, 2021 yılında sağlık çalışanlarının yaptıkları fedakârlıkların her kesimin gündeminde olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının halen sorunlarının olduğunu, iş sorunların çözümüne geldiğinde ilgililerin yeterince hassas davranmadığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin kulak ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Özen, “Sağlık çalışanlarının temel talepleri olan ücretlerde artış, döner sermaye sisteminin sağlık çalışanları lehine düzenlenmesi, 3600 Ek göstergenin hayata geçmesi, sözleşmelilere kadro verilmesi, şiddetin önlenmesi gibi sorunları devam ediyor. Sorunlarla yeni yıla merhaba diyeceğiz” dedi.

Zaruret olan talepler için Türk Sağlık-Sen olarak 2022 yılında da mücadele vermeye devam edeceklerinin altını çizen Özen, “İlk olarak sağlık çalışanlarının haklı olan talepleri yerine getirilmeli. Sağlık çalışanlarının enflasyon karşısında eriyen maaşlarına ek zam yapılmalı. Sağlık çalışanlarını görmezden gelmek yerine çalışanların şartları iyileştirilmeli.  Sağlık Bakanlığı çalışanlarının taleplerini yerine getirmedi. 2021 yılı alım gücümüzün düştüğü ve maaşların eridiği, enflasyona yenik düştüğü bir yıl oldu. Bu yıl alınan tahribatı gidermek için 2022 yılından sağlık çalışanlarının beklentileri giderilmeli ve sağlıkçılara ayrım yapılmadan sahip çıkılmalı. Doktorlarımız için yapılan ücret artışı tüm sağlık çalışanlarına da yapılmalı. Özellikle 3600 ek gösterge tüm çalışanları kapsayacak bir şekilde hayata geçmelidir. Kadrolu istihdam dışındaki tüm ucube modeller terk edilmeli, tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Taleplerimizdeki ısrarlı takibimizi sürdürecek. Sorunların çözümü, çalışanların taleplerinin hayat bulması için tüm platformlarda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.