SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle dernek binasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Hızal; “Emperyalist küresel güçlerin taşeronluğunu yapan, binlerce insanımızı yaşamından koparan bölücü terör örgütü alçaklığını bütün dünyada göstermektedir. Unutmayınız ki; Karanlık emellerinizi, çirkin yüzlerinizi asla gizleyemeyeceksiniz. Ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her koşulda ispat etmiş olan bu millet, bu kararlılığını ve bu duruşunu sizin gibi ihanet şebekelerine göstermekten asla geri durmayacaktır”dedi.

Hızal; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile terörle mücadelede bulunan şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize devlet övünç madalyalarını tevcih etmişlerdir. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi 18 yıldır şehit ailelerimizin ve gazilerimizin özlük hakları konusunda yapılan iyileştirmelerden dolayı teşekkür ediyoruz. Gazilerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını gündeme getirdiğimiz bu günlerde Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının akabinde gazilerimizin umutla beklediği, Gazilerimizin çocuklarına iş hakkının tanınmaması, sağlıkta ortez ve protezlerle ilgili ödemeler konusundaki yaşanan sıkıntılarımız, yüzde 90 raporlu hastalara verilen ötv indiriminin sağlıklı kişiler tarafından kullanılmasına rağmen önlem alınmaması ve vazife malulü vefat eden kişilerin ailelerine tanınırken, gazilerimizin ötv den muaf tutulmaması bizleri üzmüştür. İnşallah başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu ve buna benzer ilgili bakanlıklara vermiş olduğumuz sorunlarımızın çözümü için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Hızal; “ Bu toprak parçasının vatan olmasını sağlayanların başında en büyük gazi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyor,hayatta ki gazilerimize sağlık ve mutluluklar diler, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.