Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas’ta sağlıkla ilgili sıkıntılar yaşandığını, ilçelerde uzman doktor olmaması sebebiyle merkezdeki hastaneye ambulansla taşınan hastaların zaman zaman yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

İlçelerde yaşanan uzman doktor sıkıntısının yanı sıra Cumhuriyet Üniversitesi ve Numune Hastanesinde ciddi derecede sağlık sorunlarının devam ettiğini vurgulayan Akyıldız: “Cumhuriyet Üniversitesinin borcu oldukça fazla. Firmalar malzeme vermiyor. Numune Hastanesinin yapıldığı alana defalarca karşı çıktık dinemediler. Hastanenin alt kısmındaki evraklar su altında kalabiliyor. Bu konuları defalarca gündeme getirdim. Sorunlar Sivas’la ilgili olunca çözülemiyor. Sorunları ve sıkıntıları çözmekte zorlanıyoruz” dedi.

Hastaların bir kısmının Sivas’ta tedavi olamadığını ve çevre illere gitmek zorunda kaldığının altını çizen Akyıldız: “Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinin borcu 90 Milyon civarında. Cumhuriyet Üniversitesi borcunu ödeyemediği için maalesef ilaç ve medikal firmalar hastaneye malzeme vermiyor. Hastalar perişan oluyorlar. Hale bugün hocalarımız yer araştırıyor. Eğer gidebilecek iyi bir yer ve torpil bulursa ben buradan nasıl giderim nasıl kaçarım hesabını yapıyor. Durum böyle olunca da benim Sivaslı hemşerim tedavi olmak için çevre illerdeki hastanelere hastasını götürmek mecburiyetinde kalıyor. Oysa eski SSK hastanesi ve Numune Hastanesinin birleştirme sürecinde Hastanelerin birleştirilmesini ve eski SSK hastanesinin kapatılmamasını defalarca söylemiştik. Yeni Hastane açılmasının mutluluğunu tabi ki yaşayalım. Açılsın Sivas’a yeni bir hastane kazandırılsın buna karşı çıkan yok. Ama birilerini kapatıp, binin üzerinde olan yatak kapasitesi olan Sivas´a 830´lara düşürmek Sivas´a hizmet değildir. Yâda yer tespitleri yapılırken halen hastanenin altında evraklar su altında kalabiliyorsa yer seçiminde de dikkat edilmesi noktasında uyarılarda bulunmuştuk. Bu konuyu da Meclis´te gündeme taşımıştım ama maalesef konu Sivas’la ilgili olunca sıkıntıları çözemedik. Sorunları ve sıkıntıları çözmekte zorlanıyoruz. Yine Sivas´ta Et ve Süt Kurumu kombinasının açılışı iki kez kurdele keserek, yapıldı. Ama halen çalıştıramadık. Meclis´te Bakana Sivas´taki Et ve Süt Kurumu´nu ne zaman açmayı düşünüyorsunuz. Siz alışkanlık haline getirdiniz. En az 10 kere kurdele kesmeden bir yeri açmıyorsunuz biliyorum ama üçüncüyü birlikte keselim de şurayı bir an önce açalım dedim. Ama hala herhangi bir gelişme olmadı” ifadelerini kullandı.