MEHMET TIRPAN

Şöforler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, şöför esnafı olarak şu dönemde borcu borçla kapattıklarını, sorunlarının kar topu gibi büyüyerek devam ettiğini söyledi.

Her geçen gün içeriye dönük borçlanmalarının devam ettiklerini aktaran Başkan Yalman, “İşyerleri kapatılan veya şöförler gibi çalıştığı halde zarar konumunda olan grupların devlet tarafınca tespit edilmesi gerekli. Belediyemiz bu kişilerin kimler olduğunu biliyor. Bu kişilere gerçekten ciddi desteklemeler yapılmalı” dedi.

Şöför esnafının ekmeğini gerçekten alın teri dökerek kazandığını vurgulayan Başkan Yalman, “Karda kışta, sıcakta her zaman zor şartlarda, uzun yollarda veya şehirlerin içinde sürekli direksiyon sallayan şöför esnafı zor şartlar altında çalışıp ekmeğini kazanan insanlar. Bu insanlar her zaman devletine ve milletine bağlı oldular. Yine bu insanlar vergisini düzenli ödeyen azda olsa yanında istihdam sağlayan kişiler. Dolayısıyla devletimizden işyerleri kapalı olan ve çalıştığı halde zarar eden şöförlere yönelik 50 bin TL kredi istiyoruz. Biz devlettn hibe de istemiyoruz sadece faizsiz ve 2 yıl taksit ertemeli kredi istiyoruz. Bu salgın sürecini atlatmak adına bu konu çok önemli. İnsanlar bu beladan kurtulana kadar kredi ile idare edebilir. Aksi halde şöför ensafı bitmiş durumda. Yine kapalı olan dükkan sahipleri oldukça zor bir süreçten geçiyor. İnsanlar ödemelerini yapamaz hale geldi. Salgın süreci devam edecekmiş gibi görünüyor. Bu sebeple şöför esnafı ve gerçekten mağdur olan sektörlerin ciddi derecede desteklenmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.