MELTEM DUMAN

İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, İl Genel Meclisinin yatırım programları ve kırsal alanlarda yaşanan sorunlara değindi.

Kırsal alanlarda yaşanan sorunları İl Genel Meclisin de gündeme getireceklerini vurgulayan Hakan Akkaş, birçok kurum ile işbirliği halinde çalışacaklarının sinyalini verdi.

Önümüzde ki Kasım ayında yatırım programlarını inceleyeceklerinin altını çizen Akkaş, “Devlet Su İşleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile beraber İl Genel Meclisimizde gerçekleşecek olan oturumlarda yaşanan sorunların tamamı ve yapılacak olan yatırımları irdeleyeceğiz. Kırsala daha iyi hizmet vermek ve sorunları gidermek adına meclis üyelerimizde dahil olmak üzere hep birlikte mesai harcayacağız” dedi.

2022 yatırım programlarının şekillenmesi için çalışmaların başladığını vurgulayan Meclis Başkanı Akkaş, “2022 yatırım programları münasebetiyle meclis üyelerimiz bilgilendirilecek. Yatırımlar içerisinde konulara bakacak olursak tarım ve suyla alakalı konularda yer alacak. Milletlerin var olma mücadelesi verdikleri konulardan biriside bildiğiniz üzere kuraklıktır. Beslenme konforlarını düşürmemek adına içme suları, tarım sulama, tarım hayvancılık hususunda yapılan yatırımlar bir seçenek değil zorunluluktur. Şuan Valimiz Genel Sekreterliğimiz bu konu hakkında çalışmalar yapıyor. Kırsal alanların temel sorunları içme suyu, alt yapı, yol ve tarımsal sulama. İçme suyu ve tarımsal sulama hayvancılık noktasında da oldukça önemli. Bu sebeple içme suyu projelerine ağırlık veriyoruz. Kırsaldaki insanların yaşam koşullarını olumlu etkileyecek her projeye sıcak bakıyoruz. Bu yıl tarım, hayvancılık, tarımsal sulama ve içme suyu projelerine ayrılan bütçeyi artırmayı planlıyoruz. 2022 yılında iyi bir yatırım planı çıkaracağımızı düşüyoruz” ifadelerini kullandı.