Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1321 %0.12
43,5832 %1.27
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Sorun giderilmeli

Sorun giderilmeli

MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisinde Tarım ve Orman Komisyonu ve Göletler, Su Kaynakları Komisyonu'na havale edilen Yıldızeli ilçesi, Yavu Köyü'nde kullanılamaz hale gelen ihata duvarı ve sulama kanalının durumu görüşüldü. İlgili her iki komisyonda görevli meclis üyelerinin bölgeye giderek yaptıkları incelemenin ardından hazırlanan rapor hakkında İl Genel Meclis Üyesi Hakan Eser, meclis üyelerine bilgi verdi.

Bölgedeki sulama kanalının ağaç kökleri dolayısıyla zarar gördüğünü tespit ettiklerini aktaran İl Genel Mesclisi Üyesi Hakan Eser, “Yıldızeli ilçesi Yavu Köyü ve Höyük mevkindeki 69 ada 1 nolu parselde içerisinde bir adet çeşme bulunan taşınmazın üst kısmında yer alan beton sulama kanalının 60 metrelik kısmı ağaç köklerinin baskı yapması dolayısıyla kullanılmaz hale gelmiştir. Kanalın kullanılmaz hale geldiği gözlemlenmiştir. Kanala sulama için su verildiğinde kanaldaki suyun özel mülkiyete zarar verdiği de tespit edilmiştir. Yaptığımız inceleme sonucunda tahrip olan beton kanalın 60 metrelik bölümü kapalı sisteme dönüştürülerek problemin giderileceği düşünülmüş ancak İl Özel İdaresi Tarımsal Sulama Hizmetler Müdürlüğü Teknik elemanlarının da bulunduğu bu alanda bir çalışma yapılarak bu sorunun nasıl çözülebileceği noktasında görüşleri değerlendirilmelidir. Sonuç olarak raporun değerlendirilmek üzere İl Özel İdaresi Tarımsal Sulama Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderilmesi uygun görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis üyesi Fikret Doğruyol ise konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ağaç köklerinin kanalı uçurduğunu, bırakılan suyun kanalın altındaki özel mülkiyete taştığını, vatandaşa ise ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile hazırlanan rapor İl Özel İdaresi Tarımsal Sulama Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderildi ve sorunun çözümü istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *