MEHMET TIRPAN

Sivas’ın gelişmesine, işsizliğe ve il ekonomisine ciddi katkıda bulunacak olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Cazibe Merkezi ilan edildi. 28 Aralık 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren karar doğrultusunda Demirağ OSB Bölgesinde imalat sanayine yönelik yatırımlar desteklenecek. Yeni yatırımların desteklenmesi ile birlikte Sivas’ta gözle görülür ciddi bir büyüme yaşanacak.

SİVAS YATIRIM ÜSSÜ OLACAK

Sivas’ın yeni üretim ve istihdam üssü olacak olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Ödenek gelmesi ile birlikte hızlanan çalışmaların 2023 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan ve içerisinden raylı sistemlerin geçtiği  Demirağ OSB’ye iş adamlarının da ciddi yatırım yapması bekleniyor. Özellikle Sivas’ın Cazibe Merkezi olmaması sebebi ile yatırım yapmayan iş adamlarının artık yapacağı yatırım hem kentin hemde yatırımcıların ekonomisini güçlendirecek. Sivas’ın geleceği ve ideali olan Demirağ OSB üretim ve istihdam merkezi olacak.

İŞSİZLİK KALMAYACAK

Kentin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğinde ortadan kalkacağı düşünülüyor. Aynı zamanda her yıl sürekli gündeme gelen kentten metropol şehirlere göç konusu da rafa kalkacak. Sivas’ta iş bulan insanlar doğduğu yerde doyabilecek.

EKEN’İN PAYI BÜYÜK

Sivas’ın Cazibe Merkezi veya 6. Bölge Teşvik kapsamına alınması konusunda sürekli açıklamalarda bulunarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu aracılığı ve farklı toplantılarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken’de muradına erdi. Bazı kesimlerce ‘teşvikle yatıp teşvikle kalkıyor’ denilerek zaman zaman eleştirilen Başkan Eken’de bu kazanımdan dolayı çok mutlu olduğunu sosyal medyasında duyurdu.

İL YÖNETİCİLERİNİN DE EMEĞİ ÇOK

Sivas’a yatırım yapmaları noktasında sürekli il dışındaki iş adamları ile görüşerek Sivas’a yatırım yapmaya davet eden bazı il yöneticilerinin de bu kazanımda rolü büyük. Gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki yatırımcılarla görüşerek Sivas’a yatırım yapacak iş adamlarının karlı çıkacağını dillerinden düşürmeyen ve çok cüzi rakamlarla yatırımcılara yer tahsis eden il yöneticilerin aynı azmi yeniden göstermesi bekleniyor.