MEHMET TIRPAN

Yapımında sona gelinen Zanaatkarlar Çarşısında son rötuşlar yapılıyor. Sivas’a özgü el sanatlarının yapılacağı ve sergileneceği tarihi mekanın önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin gezeceği Zanaatkârlar Çarşısının içerisinde oluşturulan müze de ayrıca ilgi odağı olacak. Anadolu'nun ahilik geleneği ile yıllarca icra edilen ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması sağlanacak.

Eski kapalı cezaevinin bulunduğu alanda tamamlanma aşamasına gelen Zanaatkârlar Çarşısında 41 adet dükkan yer alacak. Müzeye dönüştürülen dükkanların haricindeki alanlarda yapılacak olan ürünler Merkez Camii ve Külliyesi’nin alt kısmında oluşturulacak dükkanlarda satılacak. Özellikle yaz aylarında sılayı rahim yapan vatandaşlar bu sayede unutulmaya yüz tutmuş Sivas’a özgü ürünlere kolayca ulaşabilecek.

Bölgede bulunan Sanayi Mektebi Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Zanaatkârlar Çarşısı da bölgenin cazibesini artıracak. Yıkılan Numune hastanesinin bulunduğu alana yapılması beklenen ikinci Millet Bahçesinin ardından da Müzelerin olduğu bölge ile kent meydanı bütünleşecek.

2022’DE İHALEYE ÇIKILMASI BEKLENİYOR

Kent Merkezinin etrafının açılarak tarihi alanların ortaya çıkarılması noktasında yapılan çalışmalarda devam ediyor. Bir taraftan Tarihi yapılardaki restorasyonlarda sona gelinirken diğer taraftan da ikinci Millet Bahçesinin yapımı için Belediyenin ihaleye çıkması bekleniyor. Konuya ilişkin zaman zaman açıklamalarda bulunarak seçim öncesi Millet Bahçesinin ikincisinin Sivas’a kazandırılacağını açıklayan Hilmi Bilgin’in ilk baharda alanda ilk kazı çalışmalarını başlatması bekleniyor.