SEYİT ÖMER YILDIZ

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve ÖZBELSAN tarafından yapılan kuş yuvaları, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi İrem Yıldırım’ın projesi olan ve Sivas Belediyesinin malzeme desteği sağladığı kediler için yem, suluk ve kedi evleri kent meydanında “Sahipsiz Hayvanlar Yuvalarına Kavuşuyor” adıyla tanıtımı gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk olarak konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi İrem Yıldırım ; “Bizler bugün burada sokaktaki sessiz dostlarımızın bir nebze de olsa sesi olabilmek için buradayız. Özellikle kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bizlerde bu yaşam mücadelelerine destek olabilmek için bu amaçla yola çıktık. Şanslıyız ki belediyemiz hayvan dostu bir belediye ve bu proje süresince bizden desteklerini esirgemediler ve yanımızda oldular. Kullanılmayan borulardan mama ve su kabı yaparak Sivas’ta ki belirli bölgelerine yerleştirilmek üzere hazırladık. Ben eminim ki halkımız da projemizin devamlılığı için bizlere destek olacaktır. Bu anlamda da ben emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ise ; “ Denetimli serbestlik hükümlüsü olan hükümlülerimizle birlikte şuan itibari ile 41 tane kuş yuvasını yaptık. Bugün ise onların ağaçlarda ve belirlenen yerlere yerleşimi sağlanacak. Bu anlamda sokakta yaşayan hayvanların barınma ve beslenme ihtiyaçlarına bizimde bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Vali yardımcısı Yeliz Yıldızhan da; “ Dünya’da ki her canlının yaşam hakkı var ve kutsal. Bizde bu dünyada paylaşan insanlar olarak onların yaşam haklarını devam ettirecek mekanizmaları oluşturmak durumundayız. Hayvan hakları ihlallerinin yoğun olduğu bir dünyada Sivas gerçekten çok şanslı. Çünkü bu konuda çok duyarlı hayvan hakları dernekleri var. Sivil toplum kuruluşları var ve bu duyarlılığın karşısında da buna cevap veren kamu kurum ve kuruşları var. Bu anlamda Sivas belediyemize Cumhuriyet Başsavcılığımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”diyerek sözlerini sonlandırdı.

Son olarak konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; “ Tamamen katı atıkların değerlendirilerek oluşturduğumuz kedi evi, kuş yuvası gibi yerlerle can dostlarımızın kışı iyi bir şekilde geçirebilmeleri adına üretilen bu yuvaları şehrin farklı bölgelerine yerleştirerek insani bir görev yapmış olacağız. Şöyle yanlış bir algı var proje dediğimiz zaman herkesin aklına devasa projeler geliyor bunları yapacağız ama doğayı, insanı, hayvanı, çevreyi esas alan bir belediyecilik anlayışı ile de bizler çalışmalarımızı yürüteceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik kuş yuvalarının kent meydanında bulunan ağaçlara yerleştirilmesi ile son buldu