MELTEM DUMAN

Tekstil, konfeksiyon gibi bir çok sektörde önemli yeri olan ipliğe ilgi artmaya başladı. Kış aylarına bağlı olarak yünlü kazaklar, el yapımı patiklerin oluşmasını sağlayan ipliklere rağbet artmaya başladı.

Kış ayının gelmesiyle işlerinde yoğunluk olduğuna değinen, iplikçi esnafı Ersoy Ekici, “İşlerimizin iyi olduğu için mutluyuz. Kış sezonu bizim işlerin en işlek zamanları. Son yapılan zamlar her sektör gibi bizi derinden etkiledi. Ürünlerin stoklanması gerekse alınmasında bizde zorlandığımız süreçleri geride bıraktık. Çok şükür herşey yoluna girdi. Ürünlerimize zam geldi ama zammın bir kısmını fiyatlara yansıttık. Bizde fiyatlara yansıtmak istemesek de dükkan kirası ve sattığımızın ürünün yerine yeni ürünü koyabilmek adına kar marjımızda kısmi artış yapmamız gerek” dedi.

Ev hanımlarının  iplikle yaptıkları oyuncaklar, yelekler ve yazmaları da kar farkı koyarak girişimci kadınlara desteklemek amacıyla dükkanlarında sattıklarının altını çizen Esnaf Ekici, “Bir çok ev hanımları ile iş birliği içindeyiz. Sadece iplik satmıyoruz. El emeği göz nuru ürünlerimizde mevcut.  Girişimci, yaratıcı ablalarımızın bize getirdikleri ürünleri de satıyoruz” ifadelerini kullandı.