MEHMET TIRPAN

Son haftalarda hava sıcaklıklarının iyice düşmesi eksi 20 dereceleri aşan soğuklardan kaçıp biraz olsun rahatlamak isteyen vatandaşlar hamamların yolunu tuttu. Dondurucu soğuklar yoğun kar yağışı derken hamamlarda da yoğun bir talep oluştu. Tarihi kurşunlu hamamıda özellikle tercih edilen yerlerin başında geldi.

Konu hakkında bilgiler veren işletme sahibi Şener Ocak ; “Malum kış aylarındayız ve hava sıcaklıklarıda bir önceki yıllara oranlar aşırı derecede düşmüş durumda. Hal böyle olunca da insanlar akşam işten çıktıklarında yada hafta sonu kendilerini rahatlatmak adına hamamlara geliyor. Şuan ki ilgiden memnunuz ve bizlerde işletmemiz olarak misafirlerimize en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz”dedi.

İşletmezi Ocak ayrıca; “ Hamamlar Türklerin islamiyeti kabul etmesi ile birlikte ayrıca bir önem kazanmıştır. Ondan sonra da Anadolu’da oldukça yaygın hale gelmiştir. Geçmişte insanlar komşuları ile birlikte hamamlara gelirlerdi. Hamamlar sadece bir yıkanma yeri değil sosyal ve kültürel anlamda da farklı bir havanın bulunduğu yerlerdir. Özellikle şuan genç nesilden hamama oldukça ilgi var bu da sevindirici tabiki,  mevsim kış olduğu içinde insanlar genellikle buradaki suyun sıcaklığını, buharı hissedip daha sonra da odalarına çekilerek dışarda ki soğuğu unutuyorlar. Buraya gelen misafilerimize kese, masaj gibi hizmetlerimizde var. Giriş ücretimizde  25 TL ve ilgiden memnunuz”diyerek sözlerini sonlandırdı.