Sümeyra DENİZ

Sivas İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanan ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun da katılımı ile Et ve Süt Kurumuna devri yapılan Et Entegre tesisinin hala faaliyete geçmemesi ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, “Tesis tamamlandıktan sonra Et ve Süt kurumuna teslim edildi. Kurum kesim yapılabilmesi için personel aldı. Ancak Et ve Süt Kurumu daha fazla yatırım istedi. Örneğin, 40 tonluk bir soğuk hava deposu var iken bunu 200 tonluk istedi. Soğuk hava deposunda askeriyeye yönelik et depolayacaklarını ifade ettiler” dedi.

Et Entegre Tesisinin sadece Sivas olarak değil Türkiye genelinde depolama yapmak istediğini onun için soğuk hava depolarını ve tesisin içerisindeki ekipmanların geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Şahin: “Şimdi özel idare ekipman ve soğuk hava deposunu genişletecek. Tesisin kapasitesinin artırılmasının ardından kesimler yapılmaya başlanacak. Personel noktasında zaten sıkıntı yoktu. Geçtiğimiz günlerde istihdam edilmek üzere alınan personeller Yozgat’ta diğer yerlerde çalışıyorlar. Sivas’ta kesim yapıldığında personel tekrar buraya gelecek. Köylülerimizin de haklı talepleri var ki bu başlasın bir an önce hayvanlarımızı burada kestirelim diye bizde bunun takibini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Et ve Süt Kurumunu bir yönden haklı bulduklarını belirten Şahin, bunun sebebini ise şu şekilde açıkladı: “Burası yeni bir tesis, olabildiğince benim işime yarasın diyor. Yani daha büyük olsun daha fazla hayvan kesiyim daha modern olsun daha son model makinalarla olsun bu yönüyle ben burayı daha iyi kullanacağım diyor. Hal böyle olunca biz de buna seviniyoruz bir an önce de buranın faaliyete geçmesini arzu ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.