HANİFE KANAT

Sivas’ta Özel Halk Otobüsü şoförleri vatandaşlara çok kötü davranıyor. Hergün mutlaka bir olay yaşayan otobüs şoförleri bu kez de gazi ailesini otobüse almak istemedi.

Geçtiğimiz gün üniversiteden merkeze gelen bir halk otobüsünde otobüs şoförünün gazi ailesini otobüse almak istememesi otobüsün içerisindeki diğer yolcuların tepkisine neden oldu. Edinilen bilgiye göre; üniversite hastanesinden çıkıp merkeze gelmek üzere otobüse binen gazi ailesi kart basmalarına karşın otobüs şoförü kartın geçerli olmadığını söyleyerek aileye sertçe çıkıştı. Şoförün söylemi üzerine gazi ailesi evlatlarının bu vatan için gazi olduğunu söyledi ve şoförü bu şekilde konuşmaması konusunda uyardı ancak şoför gazi ailesini otobüsten indirmek istedi. Şoförün bu tutumuna karşı otobüsteki diğer yolcular araya girerek şoföre yaptığının yanlış olduğunu söyledi. Yaşanan olaydan sonra gazi ailesi otobüse geçerek yoluna devam etti.

65 Yaş Üstü Vatandaşlara Da Aynı Tutumla Yaklaşıyorlar

Sivas Belediyesi’nin otobüs şoförleri ile anlaşmasında belirtildiği üzere, 65 yaş üstü vatandaşlar için belediye şoförlere belli bir miktar ödeme yapıyor. Şoförler ödemelerini almalarına rağmen 65 yaş üstü vatandaşlar durakta tek oldukları zaman durakta durmadan geçip gidiyorlar. Edilinilen bilgiye göre; yine otobüste epeyce yaşlı bir kadının yanlışlıkla düğmeye basması sonucu yaşlı kadına hakaret eden şoför diğer yolcular tarafından uyarıldı. Özel Halk Otobüslerini kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar; “Her seferinde aynı durumla karşılaşıyoruz, şöförler otobüslere almak istemiyor. Bazen duraklarda durmuyorlar. Otobüse binip selam verince selam almıyorlar. Belediyemiz otobüsleri bünyesine bağlamalı ve şoförleri liyakat ile seçmelidir.” yorumunu yaptı.