SÜMEYRA DENİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun hafta sonu gerçekleştirdiği Sivas ziyaretinde Kamu taşeron işçileri birliği derneği Sivas temsilcileri Uygar Kipel ve Rıfat Özerdal taşerona kadro yasası ile ilgili hazırladıkları dosyayı sundu.

Dosyanın içeriğinden satır başları ise şu şekilde, “ İhalesi yüzde 70’e takılan taşeron işçilerin mağduriyeti. KİT’ler için henüz herhangi bir adımın atılmaması. Hastanelerin personele dayalı olmayan ihalelerde çalışan laboratuvar çalışanları ve HBYS çalışanlarının da kadroya dahil edilmemesi” gibi birçok konu başlığı sundular.

Bakan Sarıeroğlu ise Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadınlar Buluşuyor" adlı programda yaptığı açıklamada "Daha önce taşeronda çalışan eski hükümlü kardeşlerimizden, terör suçu olmamak üzere, cinsel saldırı olmamak üzere, çocuk istismarıyla bağlantılı herhangi bir suç olmamak üzere, inşallah alım sürecini başlatacağız." dedi.

Kadroya geçişle ilgili sınavların devam ettiğini ve olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Sarıeroğlu, sınavlarda herkese işiyle ilgili sorular sorulduğunu aktardı.

Bazı kesimlerin bu konunun büyüklüğünü kabul etmekte ve bu işin yapılmış olmasını hazmetmekte zorlandığının altını çizen Bakan Sarıeroğlu, "Bu iş kolay bir iş değil, 1 milyon kişi. Tek bir merkezden yapmıyoruz, ağ ağ yayılıyor, her yerde şu an bir hareket var. Buraların hepsini kontrol altında tutuyoruz." dedi.