MELTEM DUMAN

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Sivas Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek Sivas’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Karaca, “Türkiye’nin geleceğinin temellerinin atıldığı Sivas’ta olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Yüzüncü yılı hep birlikte kutlamıştık ve şuanda da 102.’inci yıldayız. Ben özellikle Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.

Sivas’ın medeniyetler şehri olduğuna da vurgu yapan Karaca, “Atatürk ve arkadaşlarına 108 gün ev sahipliği yapan Sivas’ta Cumhuriyetin temellerinin atılmasının ardından 102 yıl geçti. Tabiki o dönemde, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yıllarda gerek kadın, gerek erkek gazetecilerin yapmış olduğu görevler gerçekten bugün ülkemizin Cumhuriyete kavuşmasında büyük rol oynamasından dolayı da son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ANADOLU BASINI YANIYOR”

İç Anadolu’daki gazetelerin durumuna da yaptığı açıklamalarda değinen Karaca, “Anadolu basını yanıyor. Anadolu basını bitiyor. Biz bu söylemlerimizi her yerde tekrarlıyoruz. Ama bizi yönetmesi gereken bizim sorunlarımızı çözmesi gereken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sanki bizimle hiçbir ilgisi yokmuş gibi davranıyor” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Anadolu basınının bitmesi için elinden gelen çabayı sarf ettiğini savunan Karaca, “Bugün hangi ilde olursa olsun tüm arkadaşlarımız bu olaydan şikayetçi. Şimdi bakıyorsunuz tasarruf tedbiri diyorlar. Yani güler misin ağlar mısın? Tasarruf tedbiri, bir gazetenin abonesinin yok edilmesi anlamına mı geliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alamazsın deniliyor. Tasarruf tedbirine bunu koyuyor. Yani bu kasıtlı yapılan bir olaydır. Adeta Anadolu basını yok edilmeye çalışılıyor. Şimdi mahalli gazetelerin Anadolu’daki gazetelerin büyük çoğunluğu gazete abonelerinden belli gelir elde ediyorlar. Belediyelerden, kamu kuruluşlarından ve bayramlarda dini ve milli bayramlarda ilanlar alarak  ayakta kalıyorlar. Şimdi bunlar yasak. Bunu da fırsat bilen bazı belediyeler var. Şuanda işte tasarruf tedbiri var diyerek önlerini kapatıyorlar. Yani yılda 300 liralık abone ücreti veremiyorlar mı?. Fahrettin Altun’un basının üzerinden elini çekmesi lazım” ifadelerini kullandı.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın Sivas ziyaretine Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir ve Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun da katıldı.