SÜMEYRA DENİZ

 

Sivaslı tartışıyor. Hükumetin ve belediyenin projelerinin yanı sıra Sivas halkı Sivas’a neler kazandırılabileceğinin konusunu gündeme taşıyor. Bir forum sitesinde Sivas’ta en olmasını isterdiniz? Başlığı ile açılan konuda vatandaşlar istek ve önerilerini sıralıyor. İstek ve öneriler arasında yapı marketten gece kulübüne körüklü otobüsten, deniz manzarasına kadar bir hayli farklı öneriler mevcut.

İşte vatandaşın isteklerinden bazıları, “Yeşillikler içinde bir Sivas ise hayalim zaten! Şehrimiz buna son derece müsait. Etrafı yakın dağlarla, tepelerle çevrili. O tepeler yemyeşil olsa, çeşit çeşit ağaçlar olsa harika olur. Ayrıca şehrin etrafındaki ırmaklar üzerine seyirlik, küçük küçük barajlar yapılsa (örneğin Taşlıdere'ye) insanlar orada güzel vakitler geçirebilir.  Tarihi mekânları adeta işgal eden çay ocaklarına bir son vermek. Körüklü otobüsler  Tramvay hattı Masal park veya Harikalar diyarı  Miniatürk' e benzer bir proje  Hayvanat bahçesi  Kent Müzesi  İstasyonun Trafiğe kapatılması 
Nostaljik Tramvay Bol miktarda 3×3 yollar.” şeklinde istek ve öneri sunan da var.  Deniz isteyende var ‘Kaldırım içme suyu bile olmasın ama 2.organize sanayi ve 2.üniversite olsun’ diyende var.