SEYİT ÖMER YILDIZ

İnsanların kıyafet seçiminde en çok sevdiği ama renk atmasından dolayı giyemedikleri siyah giysileri yeniden boyayarak adeta yeni gibi yapan Hüseyin Öztürk Sivas’ta mesleğini tek başına sürdürüyor.

Hüseyin Öztürk; “ Şehir dışından getirdiğimiz ilaçlarda rengi atan siyah kıyafetleri ya da çamaşır suyu lekesi bulunan kıyafetleri vatandaşlar ve kurutemizlemeciler bana getiriyorlar kıyafetleri boyuyorum. Yirmi yıldır bu işle uğraşıyorum. Uğraştırıcı bir meslek olmasına rağmen yıllardır bu işi yapıyorum, sonuçta insanların çok sevdiği kıyafetleri yeniden severek giymeleri için çalışıyorum”dedi.

Öztürk; “ Kot mont, kot pantolon, pardesü, tişört gibi kıyafetleri boyuyorum 20 lira ile 40 lira arasında değişen fiyatlarla kıyafetleri boyuyorum. Bu işi Sivas’ta tek başlına ben yaptığım için de bütün kurutemizlemeciler boyanacak elbileri bana getirirler ve bende bunları boyayarak hazır hale getiriyorum. İnsanlar rengi atan kıyafetlerini atmak yerine boyatmaları daha uygun oluyor sonuçta birçok kıyafet ucuz olmayabiliyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.