HANİFE KANAT

Kurban Bayramı’nın son günlerinde Et ve Süt Kurumu besicilerin elinde kalan kurbanlıkları satın alıp kesim işlemlerini gerçekleştireceğini duyurmuştu. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, besicilerin elinde çok kurbanlık kalmadığını ancak elinde kurbanlık kalan besiciler için Et ve Süt Kurumu’nun kurbanlıkları satın almasının çok büyük avantaj olduğunu belirtti.

Kurban Bayramı'nda besicilerin satışını gerçekleştirdiği kurbanlıkların yüzde 90’ının satılıdığını belirten Çetindağ; “Besicilerimiz bu bayramda zor durumda kalmadılar ama yinede elinde kurbanlık kalan besicilerimiz için Et ve Süt Kurumu’nun kalan kurbanlıkları alacağını duyurması besicilerimiz için büyük avantaj oldu. Aynı zamanda Et ve Süt Kurumu’nun kurbanlıklar için verdiği yüksek rakamlar gerçekten zor durumda kalan besicilerimizin mağduriyetini gidermeye yönelik doğru bir adım oldu.” ifadelerini kullandı.

Et ve Süt Kurumu’nun randevu sistemi ile çalıştığını söyleyen Çetindağ; “Elinde kurbanlık kalan besicilerimiz Et ve Süt Kurumu'ndan randevu alarak elinde kalan kurbanlıkların satış işlemini gerçekleştirebiliyor.” dedi.