Kadınlar kış aylarında kullanmak için özellikle tarhana, erişte, patlıcan, biber gibi gıdaları, imece usulü bir araya gelerek hazırlıyor.

80 yaşındaki Nimet Tanrıverdi, tarhana, bulgur, erişte, salça, patlıcan, biber kurusu ve benzeri ürünleri bu mevsimde hazırlayarak kış için sakladıklarını söyledi.

Bölgede birçok ürün ve sebzenin yetiştirildiğini belirten Tanrıverdi, "Bu işlerin yapımını ailemizden öğrendik. Bu yüzden kışlık yiyecek hazırlığı yapmazsak rahat edemeyiz. Gördüğünüz gibi burada da tarhana yapmaya çalışıyoruz. Mahallemizin kadınlarıyla imece usulüyle tarhanayı ovalayıp kalburdan geçirerek bir süre daha kurumaya bıraktıktan sonra, torbalara koyup kışın pişirilmek üzere kilere koyarız" dedi.