MEHMET TIRPAN

37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahaddin Eren, doğayı ve çevreyi korumak adına tarihi geçmiş ilaçların toplanarak imha edileceğini söyledi.

Ezcanelere ve sağlık ocaklarına atık ilaç toplama kutuları yerleştirildiğini ifade eden Başkan Eren, “İlaç çöp değildir, çöplüğe atılamaz, bertaraf edilmesi gerekir. İlaçlar çöpe atıldığında içlerindeki kimyasal maddeler toprağa ve suya karışarak çevre kirliliğine neden oluyor. Bu kirlilik hem insan sağlığına hem de doğadaki diğer canlılara zarar veriyor. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Gelecek nesillerimizi düşünmek zorundayız” dedi.

Eczanelerin, İl Sağlık Müdürlüğünün ve Belediyenin katkıları ile tüm toplum için çok faydalı bir çalışma başlattıklarını aktaran Başkan Eren, “İlacın üretiminden, imhasına kadar her aşamada sorumluluğu bulunan biz eczacılar, bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak, evsel nitelikli atık ilaçların usulüne uygun şekilde imhasıyla ilgili projemizi hayata geçirdik. Daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya, daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum için, evlerimizde bulunan, kullanmadığımız ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların, yanlış ilaç kullanımı ilaç suistimali ve çevreye doğaya zararlarını önlemek amacıyla, usulüne uygun şekilde toplanıp lisanslı imha tesislerinde bertarafını amaçlamaktayız. Eczacı Odamızın öncülüğünde, Sivas Belediyemiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle beraber ortaklaşa yürüttüğümüz bu projemizde 24 Eczanemizde ve 26 Sağlık Ocağında atık ilaç toplama kutuları bulunmaktadır. 1 yıl süreyle devam edecek olan bu uygulamayla, halkımızın evlerinde bulunan, kullanmadıkları ve son kullanma tarihleri geçmiş ilaçları bu noktalardaki atık ilaç toplama kutularına getirmelerini rica ederiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.