Mehmet TIRPAN

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bayram Sevim, “İyi Parti’nin il başkanı bir açıklama yapmış. Diyor ki şeker fabrikası Sivas ta vardı siz kapattınız. Geçtiğimiz günlerde de Bayram Sevim İl Genel Meclisi’nde şeker fabrikası yapılsın diye önerge vermiş diye” dedi.

Sivas’ta olmayan şeker fabrikasının kapatılamayacağını ve ilimize şeker fabrikası kurulması için önergeyi Emin Ünlüer’in verdiğini hatırlatan Sevim; “Yapılan açıklama doğru değil. Yapacak bir şeyi olmayanlar başkalarının yaptığı şeyleri eleştirirler. İyi Partinin İl başkanı da buna dahil. ‘Şeker fabrikasını siz kapattınız diyorlar. Yav fabrikayı kim ne zaman yaptı da biz kapattık. Sivas ta hiç şeker fabrikası gördünüz mü? Sadece boş arsalar vardı onlar eğer ekonomiye kazandırıldıysa çokta iyi olmuş” ifadelerini kullandı.

“ŞEKER FABRİKALARI DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR”

Tarıma verilen desteklemeler hakkında da açıklamalarda bulunan Sevim; “Tarımsal desteklerle alakalı olarak hakikaten babanın oğluna vermeyeceği teşvikleri hükümetimiz çiftçimize veriyor. Şeker fabrikalarının özelleştirmesi noktasında da fabrikalar hakikaten düzgün çalışıyor” dedi.

Özelleştirmenin doğru olacağını ifade eden Sevim, “Şeker Pancarını 30 liraya çiftçinin elinden alıyorlar, istediklerine satıyorlar. Kayseri’den bir çiftçimiz dün bizim oradaydı. Diyor ki bir kamyon pancar gönderdim yüzde 57 fire verdi. Burada bir mafyalaşma var ve birileri zengin oluyor. Biz üretimin devam etmesi kaydıyla hükümetimizin aldığı kararları gerçekten yürekten destekliyoruz. Biz üretimin devam etmesinden yanayız, şeker fabrikaları da özelleşirse hem çiftçi için hem de ülkemiz için daha iyi olur diyoruz. Tabi muhalefetle alakalı biz tarımın sıkıntılarını dile getirirken onlar da çıkıp bize deseler ki arkadaşlar Allah razı olsun, hükümet 14 trilyon bütçe ayırmış tarıma demiyorlar.  Geçen vali bey bir toplantı yaptı dedi ki, düşük faizli kredilerle kredi kooperatifleri ziraat bankaları hatta pek çok ciddi destek veriyor tarıma” şeklinde konuştu.