HABER MERKEZİ

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Programlarınca Finanse edilen, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanan; "Doğudan Batıya Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında Sivas’ta engelsiz sınıflar ve oyun parkı oluşturuldu.

İlk olarak Lütfi Abay İlkokulunda oluşturulan engelsiz sınıflar ve oyun parkının açılışına MEB Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fikret Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gürkan, TANAP Kıdemli Yatırım Uzmanı Duygu Doğan, ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri ile öğrenci ve veliler katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Özel Eğitim Öğrencilerimizin eğitilmesinde, öğretmen faktörü elbette çok önemli. Fakat eğitimcilerimizin hizmetlerini kolaylaştıran, onlara farklı çalışma alanları sunan sınıfların, dersliklerin ve atölyelerin oluşturulması da en az bunun kadar önemlidir.  Bugün burada açılışı gerçekleştirilecek engelsiz sınıf ve oyun parkı öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin özel eğitim alnında farklı, özgün çalışmalar yapma ihtiyacına cevap vermesi bakımından oldukça önemli” dedi.

İlimiz genelinde çeşitlik okullarda toplam 2 bin 420 kaynaştırma öğrencinin bulunduğunu aktaran Savaşçı, “Öğrencilerimizin bin 221'i destek eğitim odalarında eğitimlerine devam etmektedir. Eğitimde feda edilecek bir tek ferdimiz dahi yoktur. Devletimiz elhamdülillah çok güçlü bir devlet. Son zamanlarda eğitim ihtiyacı olan her bireye bir şekilde ulaşıyoruz. Okula gelme imkânı olmayan öğrencilerimizi okullarımıza taşıyoruz. Taşıma hizmetinden yararlanamayacak durumda olan öğrencilerimize ise evde eğitim hizmetleri sunuyoruz. Bu kapsamda 74 öğrencimiz evde eğitim hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bu dönem hastanede eğitim hizmetinden yararlanan öğrencimiz olmamakla birlikte ihtiyaç halinde öğrencilerimizin hastanede eğitimlerine de devam ediyoruz. Ben bugün burada açılışını yapacağımız engelsiz sınıf ve oyun parkının özel eğitim hizmetlerine yeni bir soluk getirmesini temenni ediyor, emeği geçen SERÇEV ve TANAP yetkilileri başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“FARKINDALIK SEMİNERLERİ VERİLECEK”

SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gürkan ise derneğin kuruluş hikâyesi, faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler verdi.

TANAP'ın finanse ettiği "Doğudan Batıya Engelsiz Hayat Projesi" ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gürkan, proje kapsamında; ailelere yönelik eğitim seminerleri, bölge halkına ve yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri verileceğini söyledi.

Gürkan, aynı zamanda 8 ilde toplam 8 okul ve oyun parkının engelsiz hale getirilmesi, okullarda veli bekleme odası yapılarak, çocukları okulda eğitim alırken ebeveynlerin kendine ayrılmış alanda kaliteli zaman geçirmesi, ihtiyacı olan çocuklara tekerlekli sandalye verilmesi ve bölge halkının bu konu da bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

“ENGELLER ANCAK EĞİTİMLE AŞILIR”

MEB Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fikret Yılmaz da MEB'in özel eğitim alanında ülke genelinde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.