Hüsne AKKAYA

Vali Davut Gül, Sivas’ta devam eden yatırımların toplam miktarının 7 milyon lira olduğunu söyledi.

2017 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Davut Gül başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

EĞİTİME 200 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Gül, eğitim alanında ilimize yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Vali Gül, “Şuan 671 dersliğimiz yatırım programında. Bu şu anlama geliyor. Yaklaşık olarak toplam dersliklerin yüzde 12’si kadar. Ve metrekareye vurduğumuzda mevcut dersliklerin yüzde 20’sinden daha fazla bir orana tekamül ettiğini görüyoruz. Bunun yanında 6 tane pansiyonumuz yatırım programında. 12 adet spor salonumuz var. 8 okulda 22 adet atölyemiz var. 5 tane yemekhanemiz var. Bilim sanat merkezimiz var. Sivas öğretmenevi var. Koyulhisar öğretmenevi var. Gölova öğretmen evi var. Sivas Halk Eğitim Merkezi var. Milli eğitim müdürlüğümüzün arşiv, konferans salonu, depo inşaatı  var. Büyük köylerimizden başlayarak 58 köy okulumuzun çevre düzenlemesi, halı saha gibi çalışmaları var. Bunları üst üste koyduğumuzda 200 milyon liranın üzerinde bir eğitim yatırımı var. Geçmiş yılların üç katından daha fazla. Bu vesile ile ben milli eğitim bakanımıza, vekillerimize, projeyi yürüten Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze, İl Özel idare genel sekreteri ve tüm personeline teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SİVAS’TA DEVAM EDEN YATIRIMLARIN MİKTARI 7 MİLYAR LİRA”

“Toplam yatırımlarımıza baktığımızda yaklaşık olarak Sivas’ta devam eden yatırımların miktarı 7 milyar lira” diyen Vali Gül şöyle konuştu: “ Yani eski para ile 7 katrilyon civarında. Bu 2017 yılı ödeneği 908 milyon lira. Bununda yüzde 30’u gerçekleşmiş. Tabi ekonomik gerçekleşme yüzde 30 civarında ama fiili gerçekleşme daha fazladır. Bu ileriki aylarda oran daha da artacaktır. Bu mevsimin şöyle bir önemi var. Özellikle iki üç ay içerisinde bizim olabildiğince çok iş yapmamız lazım. Tahsis edilen ödeneklerin mümkünse tamamının harcanması lazım. Harcanmayan ödenekler başka illerin ihtiyaçlarına aktarılabilir. Yine bizde işlerimizi hızla yaptığımızda, ödeneklerimizi çabuk bitirdiğimizde başka illerin ödeneklerinin bize gelme ihtimali de çok çok yüksek. O açıdan geçmişte de söylediğimiz gibi kışın olabildiğince projelerimizin tamamlanması, yaz döneminde de ilavelerimizin bitip daha çok iş yapılmasının sağlamamız lazım. Sivas eğer son on beş yılda 19 milyar liralık yatırım aldı ise bu kamu görevlilerinin bir şekilde harcaması sayesinde yapmıştır.”