SEYİT ÖMER YILDIZ

Tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredileri bilgilendirme toplantısı Sivas  Ziraat Odası toplantı salonunda Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Ziraat Bankası Bölge Yönetici Serdar Bulut ve çiftçilerin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda konuşan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; “ Cumhurbaşkanımızın biliyorsunuz bir sözü var; Tarımda kendi kendine yetmeyen bir ülkede bağımsızlıktan söz edilemez. Hakikaten çok önemli. Çiftçi üretmezse bu millet ne yapacak. Bugün 82 milyonluk Türkiye’de 4,5 milyonluk mülteci ve 25 milyon turisti doyurmak için bizim çok değerli çiftçilerimizin üretmesi gerekiyor ki ülkemizin başka ülkelere muhtaç olmayalım. Dünya’nın bütün ülkelerinin üzerimize düştüğü bu günlerde bizim çiftçilerimizin daha çok üretmesi lazım”dedi.

Çiftçilik yapmanın oldukça zor olduğunu da aktaran Çetindağ; “Elbette ki çiftçilerimizin üretmesi için başta motorin, gübre, ilac ve tohumun ucuz olması gerekmekte. Çiftçi ürettiği üründen kar elde etmeli ki üretebilsin. Biliyorsunuz iklimlerin değişmesinden dolayı, Sivas’ın da rakımının yüksek olmasından dolayı soğuk bir memleketiz. Hakikaten bu topraklarda çiftçilik yapmak kolay değil. Bugün Adana’da Mersin’de diğer Akdeniz ve Ege bölgelerine baktığımızda ordaki çiftçiler ile bizim çiftçilerimiz arasında kıyasladığınız zaman çok fark olduğunu görüyoruz. Çünkü Adana’da çiftçiler 3 – 4 tane ürün üretiyor, ona göre de 3-4 tane desteğini alıyor, ama bizim burda sadece genelde buğday ve yem bitkileri, hayvancılıkta da bazı şeylerde destek alıyoruz. Aslında bu dengesizliği düzeltilmesi lazım. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimizde 769 tane oda başkanları, milletvekillerimiz  ile beraber hemde raporlarımızla bunları günlük anlatıyoruz. Çünkü yöre farklarının değerlendirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ziraat Bankası Sivas Bölge Yöneticisi Murat Serdar Bulut çiftçilere yönelik olarak Tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredileri konusunda bilgiler verdi.