Mehmet TIRPAN

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivas’ta Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olan 16 yurdun toplam kapasitesinin 15 bin 331 olduğunu ve çevre illere göre barınma noktasında iyi bir seviyede olduğumuzu söyledi.

Son 3 yılda yapılan çalışmaların ardından yurt kapasitenin 6 binden 15 bine kadar yükseltildiğini ifade eden Tunç, “Kendi yurtlarımızda ve özel yurtlarda öğrenciler rahatlıkla barınıyor. İlimizde barınma sorunu yok. İlimize öğrenim görmek için gelen öğrencilerin velileri devlet yurtlarını tercih ediyor. Bazı öğrenciler şehir merkezinden ev tutuyor. Yani ilimizde barınma ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

KYK yurtlarına müracaat eden öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının rahatlıkla karşılandığını vurgulayan Tunç, “Öğrenciler artık bir biletle rahatlıkla Üniversiteye gidiyor ve yine tek biletle kaldıkları evlere gidebiliyorlar. Yine öğrenciler şehir merkezindeki sosyal aktivitelere katılıyorlar. Bu noktada ekonomik olarak ilimize katkı sağlıyorlar. Sivas Valisi Davut Gül Başkanlığı’nda yapılan 10 bin kişilik yurt yapılıyor. Polis okulunun arkasına yapılacak yurt projesi Türkiye’de ilk defa Sivas’ta yapılıyor. 10 bin kişilik yurt tamamlandığı zaman Sivas’ta artık barınma noktasında sorun kalmayacak. Yeni projeyle yapılan yurt bu yıl hizmete girecek. Yeni yapılan yurtta öğrenciler oldukça rahat edecek. Öğrenciler eksiksiz bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Yurt tamamlandığında 25 bin öğrenciye barınma imkânı sağlayacağız. Barınmanın sorun olarak çıkarıldığı iller daha fazla tercih edilebiliyor. İkinci Üniversite Sivas’a yapılacak ve öğrenci sayısında ciddi bir artış yaşanacak. Bize emanet edilen gençleri en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.