SÜMEYRA DENİZ

 

Sivas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl Protokolü veliler ve öğrenciler katıldı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve  Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, veliler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Süleyman Sami Kepenek İlkokulu Kadı Burhanettin Öğrenci Meclisi’nin hazırlamış olduğu gösteriler halk dansları, koro gösterileri ve şiir dinletileri sunuldu. Kutlama programında ilkokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu " Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ve Arkadaşım Eşek" isimli müzikal ve "Erikdalı" isimli dans gösteri dikkat çekti. Kutlama programı halk oyunları ekibinin gösteri sunuldu. 

Programın açılış konuşmasını yapan Süleyman Sami Kepenek İlkokulu Müdürü Kenan Sarı ; “Bugün milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin  açılışının  98. Yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram ilan edilişinin 98. Yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır.  Türk Milleti bugün olduğu gibi yarında Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından ayrılmayacak ve Cumhuriyet’i muhafaza edecektir.  Millet olarak hedefimiz akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek milli ve manevi değerlerine bağlı çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir” dedi.