Mehmet TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının geçtiğimiz günlerde başladığını, öğrencilere kitaplarının dağıtıldığını ve taşımalı eğitimde sorunsuz olarak başlatıldığını söyledi.

Sivas’ın büyük bir şehir olması sebebiyle taşımalı eğitim ve sıcak yemek ihalelerinin geçtiğimiz aylarda yapıldığını ve herhangi bir aksama söz konusu olmadığını vurgulayan Savaşçı, “Biz sadece öğrencileri taşımıyoruz. Öğrencilerin öğlen sıcak yemeklerini de veriyoruz. İlköğretimde bin 243, Orta öğretimde 761, Özel Eğitimde 641 toplam da ise 2 bin 645 öğrencimizi biz taşıyoruz” dedi.

Taşıma ve yemek ile ilgili şuan herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını aktaran Savaşçı, “İlköğretim ve ortaöğretim de taşıma merkezli yerlerin de öğlen yemeğini veriyoruz. Taşıma ile ilgili servis yönetmeliği değişti. Araç sürücülerinden sabıka kayıtlarını ve sağlık raporu istiyoruz. Sık anlamda kontroller yapılıyor. İhale sürecine girerken belirli şartlara uymayanları eliyoruz. Servis taşıma yönetmeliğine uygun olmayan bir şey olursa velilerin bize dönmesi halinde gerekli müdahaleyi muhakkak yaparız. İl Emniyet Müdürlüğü bu konuda yetkili sık kontroller yapıyorlar. Araç takip sistemleri ve araç içi kamera ile ilgili çalışmalar sürüyor. SRC belgesi olmayan kişiler şoförlük yapamıyor. Eğitim öğretim yılı başladı başlayalı hiçbir şikâyet gelmedi. Servisçilerde bizim eğitim paydaşımız. Biz ne kadar güvenlik önlemi alırsak alalım eğer bir kişide eğitim eksikliği varsa vicdanında çocuk sevgisi yoksa alacağımız güvenlik önlemleri sonuçsuz kalacaktır” ifadelerini kullandı.