YÜKSEL MENEKŞE

Türkiye'de alt yapı konusunda örnek gösterilen bir kulüp haline gelmeyi hedefleyen Demir Grup Sivasspor'un, ilkokullar futbol etkinliklerine hızla devam ediyor. Son olarak gerçekleşen etkinliğe Teknik Direktör Samet Aybaba da katılarak, çocuklarımızla vakit geçirdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sivasspor Yönetim kurulu ve Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın girişimleri ile bu sezon alt yapıda başlatılan proje dahilinde kulübün 8- 9 - 10 - 11 - 12 yaş temel eğitim grupları oluşturuluyor. İlimizdeki okullarla yapılan iş birliği ile bazen okullara gidilerek, bazen de taşımalı olarak en yakın sahada futbol akademi antrenörleri tarafından çocuklara futbol oynatıyor, yetenekli çocuklar kulüp tesislerine davet ederek takım oluşturma çalışmaları yürütüyorlar.

Kısa sürede merkezde 35 okulu tarayan Sivasspor Futbol Akademi Ekibi ayrıca ilçe ve köylerdeki tüm ilkokulları da ziyaret etmeyi planlıyor.

Futbol Gelişim Direktörü Murat Dizdar yönetiminde yapılan çalışmaları yakından takip eden Teknik Direktör Samet Aybaba, eğitimleri ziyaret ederek çocuklar ile sık sık bir araya geliyor.