SEYİT ÖMER YILDIZ

Yapıldığı günden beri bir gerdanlık gibi adeta Sivas’ı süsleyen Aksu parkı özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşların keyifle zaman geçirdiği yerlerin başında geliyor. Aksu’da zaman geçiren birçok vatandaş gece ayrı gündüz ayrı güzelliği ile memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Sıcak havada kaçıp agaçların gölgesi altında dinlenmeye geldiğini ifade eden Necati Ateş; “ Ben 45 yıldır Sivas’ta yaşıyorum ve o günden bugüne kadar Sivas’ta yapılmış en güzel yerlerden birisi Aksu diyebilirim. Etrafınıza bakınca sizde görüyorsunuz genci yaşlısı hepimiz ortak bir alanda buradayız. Çünkü Aksu herkesi kendisine çekebiliyor. Hemde araç ihtiyacınız da yok çarşı içinde bir yer, yürüyerek herkes gelebiliyor. Eskiden meydan da otururdu insanlar ağaçların gölgesi altında ama orda ağaç bırakmadıkları için Aksu’ya geliyoruz. Hem araç trafiği ve kalabalık daha az hem de kendine has sakin bir ortamı var, rengarenk çiçekleri yemyeşil ağaçları insana huzur veriyor. Ama bu sene Aksu’nun içini hala doldurmamışlar içerde su yok, Aksu’da su olmadan olmaz burada insanlar görerek huzur buldukları kadar suyun sesi ile de duyarak mest oluyorlar” dedi.

Öğrencilik yıllarında Aksu’da çok zaman geçirdiğini ifade eden Merve Demir ise; “ Ben üniversite yıllarımda arkadaşlarımla beraber Aksu’ya sürekli olarak gelirdik. Gündüzleri okulda olduğumuz için akşamları genellikle restoranlarında yemek yemeye ya da kafelerdeki canlı müziği dinlemeye gelirdik. Bugünde aslında Sivas’ta ki arkdaşlarımı görmek için geldim, gelmişken de Aksu’yu tekrar gezmek istedim. Öğrencilik hayatımızda 4 yıl boyunca buranın bizim için önemi bir başkaydı. Çok anımız var buralarda. Özellikle akşam olduğunda fıskiyelerin gösterileri ışıklarla birleşince bir başka olurdu. Eminim Sivas’a gelen herkesin ya da burda yaşayan herkesin bir fotoğrafı mutlaka vardır burada. O yüzden bugün buraya gelince aslında ne kadar özledğimide anladım. Sivas’ı  Sivas yapan şehir merkezindeki en önemli yerlerden biri de Aksu bence” ifadelerini kullandı.