MEHMET TIRPAN

Sivas Belediyesinin almış olduğu zam kararı kamuoyunda tepki topladı. Sivas Belediye Meclisi, 1 Ağustos tarihli birleşiminde, belediye hizmetlerinde zam kararı almasını eleştiren Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, “Seçim döneminde Merkezi Hükûmetin kaynaklarını Sivas a aktaracağız kaynak problemimiz kalmayacak, biz iktidar partisiyiz diyenler sanırsam kaynak problemini Sivas Belediyesinin sosyal tesisinden ve çermik fiyatlarına yüzde 50 zam yapıp çözme yoluna giderek problemleri aşmayı hedefliyor” dedi.

Yeni tarifeye göre Cumhuriyet Meydanında bulunan Belediye Sosyal Tesislerinde satışı yapılan ürünlere yüzde yüze varan zamlar yapıldığını aktaran Başkan Bulut, “Şimdi soruyorum seçim döneminde 3 günde bir şehrimize ziyarette bulunan biz belediye başkanımızın emrindeyiz diyen bakanların sözü ne olacak? Anadolu’da İşletme İştiraklere bağlı Sosyal tesisleri olan belediyelerden sizin kadar zam veren bir belediye var mı? Anadolu tabiri ile Sivaslının cebine göz dikerek gömü mu buldunuz? Kütük ev in özelleştirilmesinden sonra meydandaki tesisleri de özelleştirme sürecine mi hazırlıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Sivas Belediye Meclisi, 1 Ağustos tarihli birleşiminde aldığı karar doğrultusunda Sosyal tesislerde en fazla zammı alan ürünler; Fırında kuzu tandır 28 TL’den 52 TL’ye, Yöresel yemekler 15 TL’den 22 TL’ye, Kızarmış kelle 30 TL’den 48 TL’ye, Kahvaltı tabağı 15 TL’den 19 TL’ye, Açık büfe kahvaltı 24 TL’den 35 TL’ye, Kuzu pirzola 26 TL’den 40 TL’ye, Kuzu şiş 26 TL’den 38 TL’ye, Tavuk şiş 12 TL’den 19 TL’ye, Karışık ızgara 25 TL’den 40 TL’ye, Yemek açık büfe 36 TL’den 50 TL’ye, Şişe ayran (250 ml) 2 TL’den 3,50 TL’ye ve Etli pide de 10 TL’den 15 TL’ye yükseldi.

Belediye sosyal tesisindeki yiyecek içeceklerin yanı sıra, Sıcak çermik banyo, havuz ve otel fiyatlarına, Soğuk çermik banyo, havuz ve apart evlere, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, havuz, otopark fiyatlarına da zam uygulaması yapıldı.