MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Seçimde Sivas’ın teşvik noktasında iyileştirileceği noktasında verilen sözlerin havada kaldığını söyledi.

Sivas’ın yine üvey evlat muamelesi gördüğünü aktaran Karasu, “Sivas teşvik haritasında 4. bölgede. Çevresindeki iller ya 5. bölge yada cazibe merkezi. Şimdi yapan yapıyor da teşekkür edenler niçin teşekkür ediyor anlamış değilim. Tekstil firmaları için özel verilen teşvikte Sivas yine 5. ve 6. Bölge illerinin gerisinde. Bu Sivas için verilen bir teşvik değil Sivaslıların aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değildir” dedi.

Sivas’ın cazibe merkezi olmasını ve 6. Bölgeye alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclisinde defalarca gündeme getirdiğini aktaran Karasu, “Seçimde verilen söz yine tutulmadı. Sivas’ın 6. Teşvik bölgesine alınması noktasında Sivaslılara çalışmalar yapıldığı söylendi. Aradan aylar geçti her sorduğumuzda çalışmalar tamamlanmadı sürüyor denildi. Sivaslılar bu konu için dosyalar hazırlayarak ilgili bakanla görüştüler. Ama ne hikmetse yine Sivas hak ettiği teşviki alamadı. Tekstil firmalarına yönelik hazırlanan teşvik paketinde Sivas yine 4. Bölgede kaldı. Sivas’taki işsizliği bir nebze de ortadan kaldıracak teşvik paketi de hayal oldu. İktidarın milletvekilleri çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. Sanki açıklanan teşvik paketi herhangi bir yaramızı saracak. Yatırımcılar her zaman olduğu gibi teşviklerden daha fazla yararlanan illeri tercih edecek. Yapılan bu yanlış derhal düzeltilmeli ve Sivas ya cazibe merkezi haline getirilmeli ya da 6. Bölge olarak ilan edilmeli. İktidar Sivas’a verdiği sözlerin arkasında durmalı. Sivas’ta insanlar işsizlikten bunalım geçiriyor. Her geçen gün şiddetli geçimsizlikten dolayı insanlar boşanıyor. İş adamları her geçen gün batıyor. Küçük ölçekli fabrikalar kapılarına kilit vurmaya başlarken, Büyük ölçekli fabrika ve üretim yerleri işçi çıkartmalar ve borçlarını ötelemelerle günü kurtarma telaşına giriyorlar. Bu tablonun sorumlusu olan iktidar ise, hamaset nutuklarıyla gündemi değiştirmenin derdindedir. Zaten her geçen gün geriye giden, sürekli göç veren ilimizde; sanayi tarım hayvancılık bitme noktasına geldi. Şüphesiz ki, bunun en önemli nedenlerinden birisi ilimizin AKP iktidarı tarafından üvey evlat muamelesi görüp uygulanan teşviklerden bir türlü hak ettiği desteği alamamasıdır” ifadelerini kullandı.