MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kenevir ve teşvik sözünün yerine getirilmemesinin ardından AK Parti iktidarının Sivaslılara verdiği hiç bir söze artık inanmadıklarını söyledi.

Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına halen alınacağını, kenevir ekimi noktasında verilen sözün halen yerine getirileceğini ifade eden Milletvekili Karasu, “Sivas meydanında kenevir ekimi ile ilgili sözler verdiler. Sivaslı çiftçilerimizi umutlandırdılar. Sivaslıları hayal satarak umutlandırdılar. Sivas’ı kenevir ekimi noktasında 20 il olarak belirleyeceğiz dediler. Aradan 2 yıl geçti ve kenevirin ekimi ile ilgili hiç bir adım atılmadı. Teşvik konusu deseniz yine ortada bişey yok” dedi.

19 ilde kenevir ekimi ile ilgili izin çıkarıldığını Sivas’ın yine gözardı edildiğini aktaran Karasu, “Kenevir ekilen iller arasına Sivas’ın da ekleneceği vaad edilmişti. Teşvik konusunda söz verildi. Sivaslıların elleri yine boş kaldı. Biz bu iki konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirdik. Cumhurbaşkanımızın Sivas’ta yapmış olduğu mitinlerde güzel bir huyu var. Sivaslılara sözler veriyor. Sorunlar gündeme getiriliyor. Bu sorunlar çözülecek deniliyor. Ama sorunlar ve verilen vaatler bir dahaki mitinge kadar unutuluyor. 2 yıl önce verilen kenevir, teşvik sözü gerçekleşti mi? Yıllar önce verilen hızlı tren sözü var. Ancak hızlı tren bir türlü Sivas’a gelemedi. Bu sene Ramazan bayramında sözde açılacaktı. Pandemi dediler hava şartları dediler süreç yine uzadı. Sivas’a verdikleri hiç bir sözü tutmuyorlar” İfadelerini kullandı.

SİVAS’A 30 MİLYAR MI YOKSA 27 MİLYAR MI YATIRIM YAPILDI?

2018 yılında Sivas’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a 27 milyarlık yatırım yapıldığını söylediğini, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın ise aradan 2 yıl geçtikten sonra Sivas’a 30 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söylediğini vurgulayan CHP Milletvekili Ulaş Karasu, “ Sivas’a 30 milyarlık yatırım yapıldığını ifade eden AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, bizim bu yatırımları nerede diye sorduğumuzu katıldığı bir programda ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sivas’a geldiğinde ilimize 27 milyar TL para harcandığını söyledi. Aradam geçen 2 yılın ardından Sivas’a harcanan para 30 milyara çıktı. Biz Sivas’ta yaşayan vatandaş olarak soruyorum. 30 milyarlık yatırımlarınız nelerdir? Bunları kalem kalem açıklayın bizde bilelim. Sivas’a gerçekten yatırım yaptınız diyelim. 5 bin tane yapmış oldukları TOKİ konutlarını Sivas’a yatırım olarak sayıyorlarsa bununla kimseyi kandıramazlar” şeklinde konuştu.