MEHMET TIRPAN

DEVA Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce, Her seçim döneminde Sivas halkının iktidara destek verdiğini ancak verilen desteğin karşılığının Sivaslılara verilmediğini söyledi.

Her seçim döneminde seçim meydanlarında Sivas halkına sözler verdiklerini ve verilen sözlerin tutulmadığının altını çizen İnce, “Sivas halkı olarak, Sivaslılara verilen teşvik sözünün yerine getirilmesini istiyoruz. Çevre illere bakıldığında, teşviklerin alınmasında STK temsilcilerinin katkısı yanında, o bölge halkının istemesi, arzulaması ve verilen sözlerin takip edilmesi noktasında baskısı büyük önem arz etmektedir. Bir şehrin tamamını ilgilendiren konuların sadece belirli kesimlerin gayretine bırakılması, taleplerin ilgili mercilerce göz ardı edilmesine sebep olmaktadır. Bu yüzden gerek Sivas dışında gerekse Sivas ta yaşayan tüm halkımızın konuya sahip çıkması elzemdir. Her türlü platformda başta sosyal medya kanallarında tüm halkımızın verilen sözlerin takipçisi olması bir gerekliliktir” dedi.

Teşviklerin alınması noktasında emek sarf eden, kendilerine sözler verilen STK Başkanlarından Ticaret Odası Başkanı Mustafa Eken’e, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’a ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Başkan İnce, “Anadolu şehirleri içerisinde, ülkemizin en önemli kavşak noktalarından birinde bulunan Sivas, ne yazık ki coğrafi konumunun getirdiği sosyo ekonomik değerlerden hak ettiği gibi faydalanamamıştır. Devletimizin gelişmekte olan şehirlere teşvik amaçlı vermiş olduğu birçok destek bulunmaktadır. Özellikle yatırım noktasında cazibe iller tespit edilmiş ve kapsamları belirlenmiştir. Komşu şehirlemiz den ekonomik anlamda bizden çok daha fazla gelişmiş olan Malatya, teşviklerden 6. Bölge imkanından faydalanırken Sivas 4. Bölgede kalmıştır. Kenevir ekimi noktasında Sivas’ın çevre illerinin tamamına yakını Kenevir ekimi izni alırken Sivas bu teşvikin dışında bırakılmıştır.   Sağlık alanında ise çevre ilimiz Yozgat Şehir Hastanesi statüsünde modern çağdaş bir hastaneye kavuşurken, şehrimize 80 li yıllarda yapılan ve ne gerekçe ile kapatıldığı anlaşılamayan SSK hastanesi tekrar açılarak halkımıza müjde olarak sunulmuştur. Yıkılan Numune Hastanesinin ne amaçla yıkıldığı anlaşılamamıştır. Covid-19 sürecinde yıkılan hastanenin kıymeti bir kez daha halkımızca görülmüştür. 2008 Yılında inşaatına başlayan, Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı tam bir muammaya dönüşmüştür. En son Cumhurbaşkanımız tarafından şehrimizde, Bayramda açılacağı müjdesi verilen hattın açılışı yıl sonuna kaydırılmıştır. Gelinen süreçte de yıl sonunda da açılacağı muallaktır. Bir Tv programında Sivas Milletvekilimizin “Tüm Sivaslılar Yozgat sınırında set dursa, biz bu yatırımı istemiyoruz dese de bu tren Sivas a gelecektir.” Şeklindeki talihsiz beyanı da biz Sivas lıları derinden üzmüştür. Sivas halkı büyük heyecanla yıllarca bu trenin gelmesini beklemiş, her türlü desteği vermiştir. Her geçen gün göç veren, birçok kurumu kapatılarak ekonomik girdileri küçülen bir Sivas değil, Tarihi ve kültürel geçmişi olan Sivas’ın ve Sivas Halkının hak ettiği değeri bulmasıdır. Bu anlamda Sivas lı hemşerilerimizin şehrimizi ilgilendiren konularda birlik içinde hareket etmesi ve verilen sözlerin takipçisi olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.