Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş, 2017 yılının altın yılı olacağını belirterek, Sivas halkına, gittikleri kuyumcuların dernek üyesi olmasına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye'nin en güvenilir altınının Sivas'ta satıldığını ifade eden Taner Deliktaş, Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği olarak atölyelerde imal edilen ürünleri ve gramlarını kontrol ettiklerini ifade ederek, “Biz vatandaşlarımıza şunu tavsiye ediyoruz. Alışveriş yaparken Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği üyesi olup olmadığına dikkat etsinler. Ayrıca tavsiye edilen fiyat listemiz var. Bu fiyat listesini iş yerinde görmeden alışveriş yapmasınlar. Çünkü biz  oralardan alınan ürünlerden mesuliyet kabul etmiyoruz. Genellikle kuyumcularımızın çoğu derneğimize üye ancak birkaç arkadaşımız var üye olmayan. Onları da en kısa zamanda üye yapacağız. Dernek üyelerimizin altınlarını biz iki ayda bir kontrol ediyoruz. Ayarlarını kontrol ettirerek rapor hazırlatıyoruz. Zaten Türkiye’nin en sağlam altını Sivas’ta satılıyor. 4 tane bilezik atölyemiz var. Buraları kontrol ediyoruz, ayarlarına bakıyoruz. O nedenle üye olan arkadaşlarımızdan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş, Sivas halkına Cumartesi günü alışveriş yapmalarını tavsiye ederek, “Biz Sivas halkının cumartesi günleri altınlarını almalarını istiyoruz. Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından dolayı hem iş yerinin güvenceye alınması için, hem de satılan ürünleri kontrol edemiyoruz. Bu nedenle de vatandaşlarımıza p azar günleri kapalı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Cumartesi gününden altınlarını alsınlar” ifadelerini kullandı.