MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınması noktasında TBMM’de girişimde bulunduklarını ancak destek alamadıklarını söyledi.

Sivas açısından hiçbir şeyin iyi gitmediğinin altını çizen Başkan Karasu, “Demirağ OSB’nin cazibe Merkezi ilan edildiği açıklandı. Bu konu hakkında mecliste bir çok görüşme yaptık ama yeterinde destek alamadık. Sivas’ın tamamı cazibe Merkezi olmalı idi. Yada Sivas 6. Bölge teşvik kapsamına alınmalı idi. Şuan alt yapısı bitmemiş şuanda 1 firmanın yatırım yaptığı Demirağ OSB’yi cazibe merkezi ilan etmek Sivaslıların ağzına bir parmak bal sürmektir. Sadece Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edilmesini bizde kabul etmiyoruz Sivaslılarda kabul etmiyor. Sivil Toplum Kuruluşlarının da kabul etmemesi lazım” dedi.

Kentte siyaset yapanlarında sadece Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edilmesine razı olmaması gerektiğinin altını çizen Karasu, “2011 yılında yine çıkan teşvik yasasından sonra Sivas hep geri gitmiş. Çünkü sürekli Sivas’a haksızlık yapılmıştır. Şimdi de aynı senaryo karşımızda. Üreten, istihdam sağlayan 1. OSB’deki 270 firmayı desteklemiyorsunuz tutuyorsunuz mevcut OSB’ye 30 kilometre uzaklıkta kurulan OSB’ye yatırım yapanlara destek veriyorsunuz. Aynı ilin içindeki OSB’lerdeki teşvikler farklı oluyor. Böyle olunca yatırımcıda Sivas’a gelmek istemiyor. Biz Sivas’ta doğan vatandaşların Sivas’ta doymasını istiyoruz. Bunun içinde kentin ekonomisinin gelişmesi gerekiyor. Selçuklu ’ya Osmanlıya ev sahipliği yapmış Sivas tarihinde hiç bu kadar geri gitmemişti. Sürekli göç veren ve geriye giden ilimizde ihracat rakamları da düştü. Sivas’taki 2021 yılı ihracat rakamları 2011 yılının ihracat rakamlarının altında. Ne yazık ki Sivas her geçen gün geri gitmeye devam ediyor. Bunun en önemli nedeni ise Sivas’ı yöneten bu anlayıştır. Sivas yıllardır AK Partiye hak etmediği bir desteği vermiştir. Ama Sivaslıların verdiği destek Sivaslılara ceza olarak geri dönmüştür. Çiftçi, memur, işçi, iş adamı ve asgari ücretliler ciddi sıkıntı yaşıyor. Asgari ücretliye memura ve işçiye verilen zam Ocak ayında zaten tükendi. İnsanlar artık evindeki kombi ve elektriği yakamaz hale geldi. Çiftçi bitmiş durumda tarlasını ekemiyor. Geçen yıl kuraklıktan dolayı sıkıntı yaşayan çiftçilerimiz bu yılda gübre tarlasına atamadı” ifadelerini kullandı.