MEHMET TIRPAN

Sivas Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, Sivas’ta Sivaslıların herşeyi devletten beklediğini söyledi.

Sivas’ta bu ön yargının yıkılması gerektiğini aktaran Demirgil, “Bizlerin bir araya gelerek fabrika kurmamız lazım. Yani 10 tane dükkanım olacağına 3 dükkanım olsun geriye kalan sermayemle de 3-4 arkadaş bir araya gelelim herhangi bir aracın parçasını üretmek adına fabrika kuralım. Yanımızda 50 kişi çalıştıralım. Ancak biz ne yapıyoruz para kazanıyoruz kazancımızı emlaka ve mevduat hesaplarına yatırıyoruz” dedi.

Sivil Topluk Kuruluşlarının biran evvel yatırımcı pozisyonuna geçmesi gerektiğini aktaran Demirgil, “Sivas’a yeni fabrikalar kazandırmamız lazım. Artık devletin fabrika yapma şansı yok. Bu fabrikayı özel müteşebbisler olarak bizlerin yapması lazım. Gerek Sivas’ta yaşayan esnaflar ve tüccarlar olarak gerekse il dışındaki hemşerilerimizi Sivas’a getirerek fabrikalar kurdurmalıyız. Herşeyi devletten beklememeliyiz. Devlet alt yapı, eğitim, sağlık ve ulaşımla uğraşmalı. Teşvikler arttığında ister istemez girişimciler Sivas’a gelerek yatırım yapmak isteyecek. Bu konuda da Sivas’a gelen yatırımcılara destek vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sanayi de yaşanan problemlere de değinen Demirgil, “Esnaflarımızın dükkan problemi vardı. Bu sorunu çözmek adına yeni dükkanlar yaparak mal sahiplerine teslim ettik. Belediye ile ilgili problemler vardı bu sorunları da aştık. Eski sanayideki problemlerin çözülebilmesi adına elimizden gelen gayreti gösterdik. Tabi şuan yaşanan ekonomik sıkıntıda belli. Eski sanayi sorununun çözülmesi gerçekten çok istiyoruz. Şehirde yapılan etkinlikleri oldukça önemsiyoruz. Sivas’a ne kadar çok insan gelirse esnaf o kadar insan hareketliliğinden faydalanır. Bu tür etkinliklerin çoğaltılmasını istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteririz gösteriyoruz da” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.