MELTEM DUMAN

Kurban bayramına sayılı günler kala kent meydanına kurulan kurban bağış stantlarına Sivaslılar ilgi gösteriyor. Yoksullara umut olmak için hayırda yarışan Sivaslılar kurulan kurban bağış stantlarına hisselerini bağışlayarak, hayırlı yolculuğuna katkı sağlıyor.

Bu kapsamda hayırda yarışanlara selam olsun, Kurbanını kardeşinle paylaş iyilikte payın olsun sloganı ile çalışmalarına başlayan Selam Gençlik Derneği, kent meydanına kurduğu stant ile hem kurban hissesi oluşturuyor hem de kurbanların kelle ve derilerinin bağışını kabul ediyor.

Kurban, kelle ve deri bağışı ile öğrenciye burs, yoksula umut, yetime sevinç olsun diyen Dernek Başkanı Hüseyin Akay, inançlı bir nesil yetiştirmek için çalışmalarının gece gündüz süreceğini kaydetti.

Sivaslıların stantlarına büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Akay, kısa bir sürede kurdukları derneklerine ilginin her geçen gün daha da arttığını da ifade etti.

Bu yıl yurt dışında iki ülkede kurban kesileceğini belirten Akay, “Oluşturduğumuz kurban hisseleri sayesinde Tanzanya ve Kamerun’da kurbanları keserek, ihtiyaç sahiplerini vereceğiz. Herkes hayırda yarışmak için burada. Sağolsunlar halkımız standımıza gelerek kurbanlarını bağışlıyorlar. Bu ilgiden dolayı çok mutluyuz. Biz bu sene yurt dışı kurban bağışını 750 TL yurt içini ise bin 750 TL olarak belirledik. Paydaşlara da 17 kilo et veriyoruz. Allah yardımlarını şimdiden kabul etsin. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayının artması için çaba göstereceğiz. Yurt içinde şuana kadar 50 hisse bağışında bulunuldu. Yurt dışı hissemizde ise 65 oldu. Bu sayının bayrama kadar daha da artacağına inanıyoruz. Buradan bağışlanan etleri yurt içinde öğrencilerimize kullanacağız. Çeşitli programlar düzenleyerek öğrencilerimize kurban etlerinden destek vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.