MEHMET TIRPAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnamenin ardından sadece Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi ilan edilmesine ilişkin kentte tartışmalar sürüyor. İş adamları ve bir çok siyasi partilerin İl Başkanları yaptıkları açıklamalarla bu durumun ticarette sorunlara sebep olacağını savunurken bazı siyasi partiler ise Sivaslılara verilen sözün tam anlamıyla yerine getirilmediğini, Sivas’ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi gerektiğini savunuyor. Kentin tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi konusunda bir çok iş adamının da ilk olarak AK Parti Sivas Milletvekilleri ile konuyu görüşecekleri de öğrenildi. Görüşmelerin ardından iş adamlarının vekillerle birlikte önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme sağlayacağı da edinilen bilgiler arasında.

BU KONUDA DA BİRLİK OLUNMALI

Sivas’ın kaderini değiştirecek olan Cazibe Merkezi konusunda kent genelinde vekiller, il yöneticileri ve iş adamlarının birlik olarak kentin tamamının cazibe merkezi olarak ilan edilmesi konusunda biraz daha fazla çaba göstermeli. Sivas’ın kaderini değiştirecek bu teşvik kent geneline yayılmalı. Sanayinin, üretimin ve istihdamın ciddi anlamda gelişmesine katkı sağlayacak teşviğin kapsamının genişletilmesi halinde ilçeler de ciddi anlamda kalkınacak ve gelişecek.

BİR ÇOK İŞ ADAMI SİVAS’IN TAMAMININ CAZİBE MERKEZİ İLAN EDİLMESİNİ İSTİYOR

Uzun yıllardır Sivas’ta üretime ve istihdama yönelik çalışmalar yapan iş adamları cazibe merkezinin faydalarından kendilerinin de yaralanmasını talep ediyor. Teşvikten yararlanmaları halinde üretim ve istihdam alanında daha fazla hamle yapma fırsatı bulacaklarını savunan bazı iş adamları bu konuda siyasilerden müjdeli haber beklediklerini aktardı.