YÜKSEL MENEKŞE

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında ‘’ Gençlerle El Ele Gönül Gönüle Milli ve Manevi Değerlerimizi Öğreniyoruz’’ projesini hayata geçiren Hacegan Derneği, anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Proje Koordinatörü Kadir Taşseten ve eğitmenler eşliğinde 40 kişi, Niğde’nin Bor ilçesi Çukur kuyu Belediyesi kabristanında 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’i ziyaret etti. Kabirde Kur’an tilaveti yapıldı, Ömer Halisdemir ve tüm şehitler için dualar okundu. Ayrıca şu günlerde sınır ötesinde vatanımızı müdafaa için tehlikeye göğüs geren tüm güvenlik güçlerine de dua edildi.

Proje Koordinatörü Kadir Taşseten, proje amaçlarının; gelecekte milli ve manevi değerlerini bilen ve sahip çıkan güçlü şahsiyetler ve nesiller yetiştirmek olduğunu, ‘’tarihini bilmeyen bir millet yıkılmaya mahkûmdur’’ sözü gereğince de, proje hedeflerinde ele aldıkları konulardan birisinin de Vatan Sevgisi ve Fedakarlık olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda bu gezinin gerçekleştirildiğini söyleyen Taşseten, ‘’Şehit Ömer Halisdemir konunun en anlamlı örneği. Maddi ve manevi eğitimini alan ve şehitliğin ne olduğunu bilerek şehit olan birisidir Halisdemir. Gençlerimiz Şehit Ömer Halisdemir’in ruhu ile yaşatılmalı’’ dedi.

Gençler bu gezinin yarıyıl tatilinin en güzel hediyesi olduğunu, projenin hayata geçirilmesinde emek veren Hacegan Derneği’ne ve bu fırsatı sunarak projenin finansmanı olan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve yetkililerine de teşekkür etti.