YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül Sivas’ta et fiyatlarının yüksel olması nedeni ile hem kasap ve yiyecek maddesi satan esnafların, hem de Sivaslıların mağdur olduğunu ifade etti. Sivas’ın hayvancılık şehri olmasına rağmen, ruhsatlı hayvan pazarının olmadığını, bu nedenle bu işle uğraşanların ilçe veya şehir dışından hayvan aldıklarını belirten Akgül, ‘’Durum böyle olunca maliyet artıyor ve et fiyatlarına yansıyor’’ dedi. İkinci etkenin ise Et Balık Kurumunun henüz faaliyete geçmemesi olduğunu belirten Akgül, yetkililere seslenerek bu iki konu hakkında acilen çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Akgül yaptığı açıklamada, ‘’Canlı hayvan pazarının bu şehre bir an önce kazandırılması lazım. Sivas tarım ve hayvancılık ile uğraşan bir il ama ruhsatlı canlı hayvan pazarı yoktur. Bu çok ivedilikle yapılması gereken bir şey ve daha sonrasında Et Balık Kurumunun bir an önce faaliyete geçmesi lazım. Malum Sivas’ta et fiyatlarında bir yükseliş var bunun sebebi; kasaplarımız olsun, canlı hayvan ticareti yapanlar olsun ilçelere diğer illere gidip hayvan almak zorunda kalıyorlar. 300 kilometre ilerimizde, Yozgat Et Balık Kurumunda etin kilosu 22 buçuk lira. Sivas halkının daha rahat et yiyebilmesi için acilen canlı hayvan pazarının kurulup, Et Balık Kurumunun faaliyete geçmesi şart.

Sivas’ta et fiyatlarında bir düzensizlik var. Hayvan kesimi çok pahalı, Et Balık Kurumu da şuanda faaliyette olmadığı için et fiyatları Sivas’ta yüksek. 36-38-40 liraya kadar yükseliyor. Et Balık Kurumu faaliyete geçtiğinde bu fiyat hem düşecek hem sabitlenecektir. Biz gerekli yerlerle görüştüğümüzde bir ay içerisinde faaliyet geçeceği söyleniyor. Bunu dört gözle bekliyoruz’’ dedi.