MEHMET TIRPAN

Sivas’ta Temmuz ayında artan hava sıcaklıkları ve pandemi sürecinde vatandaşlar rahat bir nefes almak için akşam saatlerinde Azerbaycan Karabağ parkına giderek stres atıyorlar.

Korona virüsün ülkemizde görülmeye başlamasının ardından vatandaşlar kendilerini izole ederek uzun bir süre evlerinden çıkmayarak virüsle mücadelede büyük bir çaba sarf etti. Yeni normal hayatla birlikte hem virüs riski hem de sıcak hava sebebiyle mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamayı tercih eden Sivaslılar akşamın gelmesiyle maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde park ve mesire alanlarına giderek rahatlıyorlar.

Özellikle Sivas’a son olarak kazandırılan mesire alanlarından birisi olan ve Karşıyaka mahallesinde bulunan Azerbaycan Karabağ parkı çocukları mutlu ettiği kadar yetişkinleri de mutlu ediyor. Mesire alanında bulunan parklarda yetişkinlerde gönüllerinde eğlenmeyi ihmal etmiyorlar.

Mesire alanına gelen vatandaşlardan Mikail Kurt ; “ Biliyorsunuz uzun bir süredir korona virüsle mücadele etmek için hem de salgından bireysel olarak korunmak maksadı ile evlerimizden mecbur olmadıkça çıkmadık. Şimdi de hava sıcaklıkları Sivas’ta artmaya başladı sıkıntımız iki kat arttı. Bizde tüm tedbirlerimizi alarak akşam saatlerinde hava serinlemeye başladıktan sonra buraya geliyoruz hem stres atıyoruz hemde burada parkta bulunan oyun araçlarını kullanıyoruz bir nevi de çocukluğumuza dönüyoruz, şuanda mutluyuz”ifadelerini kullandı.