SEYİT ÖMER YILDIZ

Anadolu’nun tam ortasında ki şehirlerden birisi olan Sivas’ta motosiklet kültürü erkekler için bile tam olarak oturmamışken, kocaman siyah motoruyla Sivas caddelerinde gezen Nilhan Öğütcen görenleri şaşkına çeviriyor.

Genellikle kadın motosikletçilerin yadırgandığını ifade eden Öğütcen; “ Ben Sivas’ta oyuncuyum ve Çanakkaleliyim. Sık sık Sivas’a da git gel yaparak motosiklet kullanıyorum. Bizim oralarda kadınların motosiklet kullanması çok normal karşılanırken Ankara’dan sonra biraz yadırganıyor, yadırgandığı gibi de çok dikkat çekiyor. Yani ben yolda giderken insanlar beni erkek zannediyorlar sonra bir bakıyorlar ki kadın ve ardından tebrik ederiz, harikasın gibi çok güzel tepkilerde alıyorum. Ve kadın motosikletçi olma kültürünü biraz daha Sivas’ta yaygınlaştırmaya çalışıyorum” dedi.

Yollarda buz olmadığı sürece motosikleti her şartta kullanırım diyen Nilhan Öğütcen; “ Motosiklet kullanırken mevsim şartları aslında beni çokta etkilemiyor, sadece yollarda buz olduğu zamanlarda kullanmıyorum. Onun haricinde yağmur, çamur hiç farketmez. Yeter ki motosiklet kaymasın. Mevsimlik diye tabir edilen bir motorcu değilim. Zaten Çanakkale ve Sivas arasında tek başıma birçok kez gidip geliyorum” ifadelerini kullandı.

Motosiklet kullanmak isteyen kadınların sadece biraz cesaret etmeleri gerektiğinin altını çizen Öğütcen; “ Anadolu kadını zaten herşeyi yapabilir, bunu geçmişte savaşlarda da gördük. Kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Erkeklerden bence daha üstün varlıklarız diye düşünüyorum. O yüzden de Anadolu kadının herşeyi yapabileceğine inanıyorum. Motosiklet sürmek zor birşey değil, sadece biraz cesaret isteyen ve birazda insanların kendilerine güvenmesi gerekiyor. Umarım buralarda da biraz daha yaygınlaşır” dedi.

Nilhan Öğütcen; “Sivas’ta da motosiklet konusunda biraz daha tanınan bilinen bir hale geldim bazen bunun sıkıntısını da yaşadığım anlar oldu. Genel anlamda ise insanların desteğini hissediyorum mesela polisler durduruyor sohbet ediyoruz, güzel dialoglar oluyor. Bu anlamda da mutluyum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.