MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, iktidarın Sivas’ın sorunlarına kulak tıkadığını, Sivas’a üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.

Tüm sorunlara rağmen Sivas’ın güllük gülüstanlık gibi gösterildiğini vurgulayan Karasu, ayrıca Sivas’ın teşvik statüsünün yükselmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Teşvik konusunda Sivaslılara verilen sözün tutulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Milletvekili Karasu, “İktidar, Sivas'ın sorunların görmezden gelmeye, taleplerimize kulak tıkamaya devam ediyor ne yazık ki. Sivas ilimiz 4'üncü teşvik bölgesinde yer almaktadır. Sivas ilinin çevresinde yer alan iller ya 5'inci teşvik ya da cazibe merkezidir. 4'üncü bölgede yer almış olan ilimize yatırım gelmemektedir’’ dedi.

İktidar milletvekillerini teşvikte gelinen son durum ve verilen söz hakkında Sivaslılara bilgi vermesini isteyen Karasu, ‘’ Ekonomisi kan kaybetmeye devam eden, işsizliğin her geçen gün arttığı Sivas'ta sorunlar her geçen gün büyüyor. Nice bölge müdürlüklerinin taşınmasına neden olan anlayış istihdam yaratacak en önemli noktada alınan bu olumsuz kararı sadece seyretmektedir. İşsizliğin had safhada olduğu şehrimizi teşvik bölgesinde arka plana atmanın izahı mümkün değildir. Buradan bir kez daha bu hatadan geri dönülmeli diyor ve Sivas'ın teşvik bölgesinde hak ettiği noktaya ulaşabilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz’’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.