YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Ticaret Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen ve Sivas’ta üretilen sanayi ürünlerinin sergilendiği ‘Sivas Markaları’ fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Başkanı Osman Yıldırım, il protokolü ve sanayiciler katıldı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, yaptığı açılış konuşmasında bu fuarın bir başlangıç olduğunu ve ilerleyen dönemlerde dünyaya açılmayı hedeflediklerini belirtti. Yıldırım konuşmasında, ‘’Bu sene ilk kez düzenlediğimiz fuarda Sivas’ta üretilen ve Sivas’a özgü ürünleri sergilediğimiz fuarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugünümüzde bizleri yalnız bırakmayan Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki bu fuar sadece Sivas’ta olmaz. Önümüzdeki dönemlerde bu ürünleri büyükşehirlerde ve hatta yurt dışında tanıtmamız gerekiyor. Bu fuarı bir antrenman niteliğinde yapıyoruz. Eksiklerimizi görüp, önümüzdeki yıllarda daha güzellerini yapmak için gayret göstereceğiz’’ dedi.

Sanayi adına Sivas’ın beklentilerini de dile getiren Yıldırım, ‘’Diğer taraftan fuar yaptığımız alan bize yakışmıyor. 2006 yılında şimdiki Cumhurbaşkanımız ve o dönemde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan burasının temelini Fuar ve Kongre Merkezi olarak atmıştı. Daha sonara biz buraya bir üniversite açmak için çalışmalar başlattık ama burada da çalışmalarımız neticelenmedi. Sonrasında bunun altında FETÖ ile ilgili bir gecikme olduğunu öğrendik. Şimdi de burası Sivas’a yakışır bir hale getirmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın temelini attığı bir yerin ülkemize yakışır ve amacına uygun bir hale getireceğiz. Onun için de sizlerin de desteğini bekliyoruz. Buraya üniversite kuramadık ama mensuplarımıza hizmet edecek, Sivas’ın sanayisinin, ticaretinin gelişimine hizmet edecek ve bir eksiğimizi giderecek bir Teknoloji Koleji açmak istiyoruz. Bu koleji de TOBB Başkanımızdan talep ediyoruz. Önümüzdeki sene de inşallah hem kolejimizi hem de fuar ve kongre merkezimizi açmak istiyoruz’’ dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Yıldırım’ın talebine daha sonra cevap vereceklerini belirterek, ‘’Öncelikle Sivas’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu fuarın açılmasında emeği olan ve destek veren herkesi kutluyorum’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise yaptığı açılış konuşmasında, ‘’Üretmek lazım. Üretmek istihdam demektir. Üretmek ihracat demektir. Üretmek refaha doğru yol almak demektir. Şirketlerin de tanıtıma ihtiyacı var, illerinde tanıtılmaya ihtiyacı var. Sadece üretmek de yetmez. Kaliteli üretim yaparak, markalaşmak lazım. Sivas bir marka şehir. Sivas’ın marka şehir olduğunu gösterebilmek için bir araya gelip iş yapabilmek ve proje ortaya koyabilmek önemlidir. Bu fuar da Sivas için bir başlangıçtır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, fuarımızın Sivas için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılımları dolayısıyla gerek Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye ve gerekse TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum’’ dedi.

Daha sonra açılış kurdelesi kesildi, Bakan Tüfenkci, Bakan Yılmaz ve il protokolü fuar alanını gezdi. Sivas’ta üretilen ürünlerin sergilendiği fuar büyük beğeni ve ilgi ile takip edildi.